4 december 2009

OS X: iTunes maximaliseren (archief)

iTunes

Als je in iTunes op het groene plus icoontje links boven in het scherm klikt, gebeurt er iets wat je in eerste instantie misschien niet zou verwachten: het scherm wordt kleiner. Dit is de minivariant van iTunes, die op zich ook best handig is als je die klein in een hoekje wil zetten. Maar om iTunes zelf schermvullend te maken gaat zo niet lukken.

iTunes mini

Er zijn twee manieren om dit wel voor elkaar te krijgen. Ten eerste het verplaatsen van het scherm naar linksboven, om vervolgens met het hoekje rechtsonder het scherm handmatig te vergroten.

De handigere mogelijkheid is echter alsnog het plus icoontje, alleen ditmaal met de optie ⌥ toets ingedrukt. Met die toest ingedrukt schakel je eigenlijk de overgang naar de minivariant uit, waardoor het scherm zelf schakelt tussen schermvullend en normaal.

Dit artikel is verouderd en is daarom in ons archief geplaatst. Via iTunes ▸ Menubalk ▸ Weergave kun je dit aanpassen.Reacties


 • Jan

  4 december 2009 om 14:47

  Hah, op deze tip zat ik al jaren te wachten. Echt ;)

 • Maarten Croonen

  4 december 2009 om 16:26

  Ik had het opgelost met quickeys maar dit is “waaay” dat ik er zelf niet aan gedacht heb. ik vond het altijd zeer inconsequent en niet apple like

 • Montana

  4 december 2009 om 16:39

  Wat ik zelf heel handig bij iTunes vind is, waar je ook staat in iTunes in de grote of de mini versie, FN toets en dubbel klik ( links) en maakt niet waar je klikt, dan wordt iTunes groot of in mini weer gegeven afhankelijk vanuit welke positie je komt.

 • Joostf1

  4 december 2009 om 18:14

  In Snow Leopard heb ik er geen last meer van. Het venster past zich met het + teken vanzelf aan als ik na gebuik van mijn macbook overga op het gebruik van een 19″ scherm.
  In Leopard had ik wel last van en had ik deze tip al eens gelezen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!