9 juni 2008

OS X: Login achtergrond wijzigen in 10.4 en 10.5 (archief)

Leopard LoginVanuit preferences/voorkeuren is het niet mogelijk om de standaard achtergrond te wijzigen die verschijnt achter het inlog venster. Toch is deze redelijk eenvoudig te wijzigen.

OS X 10.4 Tiger heeft 'Aqua Blue.jpg' als standaard wallpaper die verschijnt op de achtergrond bij het inlog scherm en deze bevind zich in de map root /Library/Desktop pictures. Als je de standaard achtergrond wilt veranderen overschrijf dan 'Aqua Blue.jpg' door je eigen achtergrond in de bovenstaande folder. Let op dat de naam exact het zelfde is als het originele bestand.

In OS X 10.5 Leopard heeft Apple hierin een kleine verandering aangebracht, in deze versie dien je DefaultDesktop.jpg in de folder /System/Library/CoreServices/ te vervangen door je eigen achtergrond. Aangezien je hierbij een systeem bestand gaat wijzigen zal OS X je vragen om je password in te voeren voordat het bestand kan worden overschreven.

Na een herstart zal je zien dat de achtergrond is gewijzigd.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn op jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere procedure.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: