4 mei 2017

Mac: Standaard duur van een afspraak wijzigen in Agenda

Met behulp van de Agenda applicatie op de Mac kun je eenvoudig je afspraken en activiteiten beheren. Met behulp van iCloud of andere diensten is het mogelijk dit te synchroniseren met al je apparaten. De standaard duur van een afspraak is 60 minuten.

Uiteraard kun je deze tijd aanpassen wanneer je een afspraak toevoegt en bewerkt in Agenda. In de voorkeuren van Agenda is het helaas niet mogelijk de standaard duur van 60 minuten aan te passen. Hierdoor zullen altijd nieuwe afspraken één uur duren, tenzij je dit handmatig aanpast. Met behulp van een terminal commando kun je de standaard duur van 60 minuten aanpassen.

Standaard duur in Agenda aanpassen op een Mac

• Sluit de agenda applicatie volledig
• Open Terminal via Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Kopieer onderstaand commando (command⌘ + C)
• Plak het commando in een leeg venster (command⌘ + V)
• Druk op enter om het commando uit te voeren

defaults write com.apple.iCal 'Default duration in minutes for new event' XX

standaard duur agenda

Vervang in het commando eerst de 'XX' door het aantal minuten dat je als standaard duur van een activiteit wil instellen. Voor een standaard activiteit duur van één kwartier moet je dus 15 invullen. Wanneer je nu een nieuwe afspraak aanmaakt zal deze niet standaard 60 minuten duren, maar slechts 15. Hierdoor kun je dit beter op je persoonlijke wensen afstellen zodat het invoeren van afspraken nog eenvoudiger wordt.

Aanpassing van standaard tijd terugdraaien

Wil je dit niet meer gebruiken en de originele instellingen terugzetten dan kun je dit doen door onderstaande commando uit te voeren in Terminal. De aangepaste instellingen worden gewist en hersteld naar de fabrieksinstelling.

defaults delete com.apple.iCal 'Default duration in minutes for new event'

Lees ook: Verwijderde Agenda’s, Herinneringen, contacten en bladwijzers herstellenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!