8 mei 2011

Mappen toevoegen aan de Finder knoppen- en/of zijbalk

In OS X Finder is het mogelijk om mappen die je vaak gebruikt als een soort van snelkoppeling op te nemen in het venster. Je kan hiervoor gebruik maken van de zijbalk en de knoppenbalk bovenin het Finder venster. Een simpele tip maar bij veel Mac OS X gebruikers niet bekend.

Om een map toe te voegen aan de zijbalk (navigatiekolom) selecteer je de gewenste map en gebruik je de toetsencombinatie cmd⌘ + T om de map toe te voegen aan de zijbalk. Het is ook mogelijk om de map direct in de 'Locaties' sectie van de zijbalk te slepen.

Je kunt de map weer verwijderen uit de zijbalk door deze te selecteren gevolgd door een control + klik en de menuoptie: 'Verwijder uit navigatiekolom'. Verwijderen kan ook door de cmd⌘-toets ingedrukt te houden, de map te selecteren en uit het Finder venster te slepen.

Je kunt ook de knoppenbalk van Finder gebruiken om een snelkoppeling te maken naar een map die je vaak gebruikt. De werking hiervan is ook uiterst simpel, sleep de gewenste map (dit werkt ook met een applicatie) naar de knoppenbalk, automatisch zal deze in de knoppenbalk verschijnen. Verwijderen kan door de cmd⌘-toets ingedrukt te houden en de map uit de Finder knoppenbalk te slepen.Reacties


 • Serena

  8 mei 2011 om 10:18

  Geïnspireerd door mijn vraag vanochtend?

 • patricia

  8 mei 2011 om 10:51

  Supertip!!
  thnx richard.

 • Sven

  8 mei 2011 om 12:03

  Enig nadeel is dat je deze snelkoppelingen geen eigen naam kunt geven

 • jvkeizer

  11 mei 2011 om 19:44

  Zijn er serieus mensen die dit nog niet wisten?!

Een reactie toevoegen: