14 december 2008

Office 2008 update problemen

office2008

Een groot aantal Microsoft Office 2008 gebruikers krijgen onderstaande foutmelding wanneer ze proberen Office te updaten:

"U kunt Office 2008 SP1 Update (12.x.x) niet op dit volume installeren. Er is op dit volume geen versie gevonden van de software die nodig is om deze update te installeren."

Zelfs een compleet nieuwe installatie van Office helpt je niet van deze melding af. De enige oplossing die wel werkt is het handmatig verwijderen van het complete Office 2008 pakket. Let op! dat je eerst een goede backup maakt voordat je begint aan het verwijderen van de bestanden en folders.

Als je Entourage gebruikt maak dan een kopie van de "Main identity" die zich bevindt in de folder Documents ▸ Microsoft User Data ▸ Office 2008 Identities. Wanneer je ook gebruik maakt van templates/sjablonen dan is het verstandig om ook de folder: Bibliotheek ▸ Application Support ▸ Microsoft ▸ Office ▸ User Templates folder te backuppen.

Start hierna de "Remove Office" applicatie, die zich bevindt in de folder: /Applicaties ▸ Microsoft Office 2008 ▸ Additional Tools.

Verwijder hierna de onderstaande folders (vervang "gebruikersnaam" door je eigen gebruikersnaam):

/Users/gebruikersnaam/Library/Preferences/Microsoft
/Users/gebruikersnaam/Library/Application Support/Microsoft
/Users/gebruikersnaam/Microsoft User Data
/Users/gebruikersnaam/Documents/Microsoft User Data
/Users/gebruikersnaam/Documents/Office Projects

Verwijder in de folder /Bibliotheek/Receipts/ alle bestanden die beginnen met "Office 2008"

Als laatste verwijder je in de folder: /Users/gebruikernaam/Bibliotheek/Preferences/ alle bestanden die beginnen met "com.microsoft"

Installeer hierna Office 2008 opnieuw en voer de updates uit.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!