27 mei 2015

OS X: Een voorkeurpaneel verbergen in de systeemvoorkeuren

systeemvoorkeuren OS X icoon

Via de systeemvoorkeuren in OS X krijg je toegang tot de instellingen van je Mac. Hoewel er voor de meest kritisch instellingen een beheerderswachtwoord noodzakelijk is kunnen mensen die ook gebruik maken van je Mac allerlei instellingen wijzigen, denk hierbij aan je kinderen.

Het is mogelijk om bepaalde instellingen te verbergen in de Systeemvoorkeuren. Dit zal er voor zorgen dat je deze instellingen niet kunt openen en niet zomaar kan wijzigen. Volg onderstaande stappen om dit proces uit te voeren.

Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren en klik op de knop ‘Toon alles’ (te herkennen aan de 12 kleine vierkanten) en houd deze enkele momenten vast, er verschijnt nu een ‘dropdown’ menu met daarin alle beschikbare opties. Onderaan deze lijst heb je de optie ‘Pas aan..’. Is dit te moeilijk? Klik dan in de menubalk op 'Weergave' en kies voor de optie 'Pas aan…'. Nadat je op 'Pas aan' hebt geklikt zal bij ieder voorkeurpaneel een ‘vinkje’ verschijnt, door het deactiveren van het vinkje kun je een voorkeurpaneel verbergen.

voorkeurpanelenaanpassen

Bevestig vervolgens de wijzingen door op de ‘Gereed’ knop te tappen en de voorkeurpanelen zullen vanaf nu niet meer zichtbaar zijn. Uiteraard kun je deze opnieuw benaderen door de ‘Toon alles’ ingedrukt te houden. Je kan deze voorkeurpanelen dan raadplegen in de lijst. Via de knop ‘Pas aan..’ kun je de verborgen voorkeurpanelen weer opnieuw activeren door hem weer opnieuw aan te vinken.

Meer over Systeemvoorkeuren kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!