21 januari 2014

OS X: Gebruik maken van het adrespaneel in Mail

mail icon emailMet behulp van de standaard Mail applicatie in OS X kun je eenvoudig e-mail berichten versturen naar je contactpersonen. OS X bewaart standaard alle e-mail adressen waarvan e-mail is ontvangen of naar is verstuurd.

Tijdens het opmaken van een nieuw e-mail bericht kun je een e-mail adres toevoegen door de naam of een gedeelte hiervan in te voeren. OS X zal automatisch opzoek gaan naar overeenkomende e-mail adressen. Het kan voorkomen dat je graag één e-mail bericht wilt versturen naar meerdere personen.

Je kan er dan voor kiezen om één voor één de e-mail adressen in te vullen, je kan hiervoor ook gebruik maken van het adrespaneel. In het adrespaneel vind je de contactpersonen terug die aanwezig zijn in de contacten applicatie van OS X. Op deze manier kun je snel één of meerdere contactpersonen toevoegen aan een e-mail bericht.

adrespaneel

Het adrespaneel kun je activeren met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + A. Selecteer hierna één of meerdere contacten, dit kun je doen door de cmd⌘-toets ingedrukt te houden en te klikken op het contactpersoon. Hierdoor kun je meerdere personen selecteren, klik vervolgens in de navigatiebalk van het adrespaneel op de optie ‘Aan’, ‘Kopie’ of ‘Blinde kopie’ om ze onmiddellijk aan het gelijknamige adresveld toe te voegen.

Op deze manier kun je meerdere personen toevoegen aan een e-mail bericht zonder ze één voor één op te zoeken en in te voeren. Daarnaast kun je ze snel toevoegen aan bijvoorbeeld een blinde kopie, hierdoor kunnen de ontvangers de e-mail adressen van de overige geadresseerde niet zien. Het adrespaneel is ook te raadplegen via de menuoptie ‘Vensters’ in de menubalk van Mail.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


  • Nick

    28 mei 2015 om 19:19

    Kan ik deze manier ook nog gebruiken in Versie OS X 10.10.3? Zo aj, waar kan ik die dan vinden? Op bovenstaande manier werkt het niet..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!