31 december 2011

10.7OS X Lion: Een USB drive coderen

Via het OS X Lion schijfhulpprogramma is het mogelijk eem USB drive/stick te coderen zodat alleen jij toegang kunt krijgen tot de bestanden. Door het coderen van je USB device kunnen andere mensen geen toegang krijgen tot je bestanden mits ze het wachtwoord weten.

Open schijfhulpprogramma via Programma's ▸  Hulpprogramma ▸ Schijfhulpprogramma. Selecteer het USB device dat je wilt coderen, in het venster verschijnen de details van het device, bijvoorbeeld 4.0 GB (merk). Ga nu naar het tabblad 'Wissen'. Kies als structuur voor 'Mac OS Uitgebreid (journaled, gecodeerd). Geef hem een naam naar keuze en klik op 'Wis…'.

Er zal een nieuw venster verschijnen waar je een wachtwoord kunt instellen. Verzin een zo veilig mogelijk wachtwoord, hoe groener de idicatiebalk, hoe veiliger het wachtwoord is. Weet je geen wachtwoord? Dan kan het programma ook zelf een wachtwoord voor je genereren via het sleutel symbool. Optioneel kun je ook een aanwijzing invoeren voor het geval je je wachtwoord bent vergeten. Start het coderen van het USB device met behulp van de knop: 'Wis'.

Het schijfhulpprogramma zal nu je USB device wissen en coderen met het gekozen wachtwoord. Wanneer je het device aansluit aansluit op je Mac, zal er een venster verschijnen waarin het wachtwoord moet worden ingevoerd om toegang te kunnen krijgen tot de bestanden.Reacties


 • Peter

  31 december 2011 om 11:06

  Werkt dit ook als je FAT of NTFS formatteert?

 • Kees Tabak

  31 december 2011 om 12:44

  Dank voor de tip van deze fantastische oplossing
  Kan je ook achteraf alsnog een wachtwoord zetten op de USB Stick?

 • smitsfotografie

  31 december 2011 om 14:15

  @Peter Werkt dit ook als je FAT of NTFS formatteert?

  Nee, Ook niet als je de stick in twee deelt een en deel codeert, want dan wordt de stick niet meer herkent door Windows.
  Dus niet echt geschikt als je bestanden wilt uitwisselen Mac>Pc.
  Overig wordt een beveiligde stick of gedeelte alleen maar herkent door 10.7 of hoger.

  Dus je Mac moet Lion 10.7 of hoger hebben.

  @Kees Tabak, Nee, Als je een stick gaat beveiligen wordt de hele inhoud gewist, je word daar voor gewaarschuwd en als je de stick gedeeld heb en je gaat 1 deel beveiligen dan word op dat gedeelte eerst de bestanden gewist.

 • Naam

  4 juni 2015 om 15:21

  Ik heb dit dus uitgevoerd, stap voor stap. En nu zijn dus alle gegevens van mijn USB, staat er nog steeds geen wachtwoord op en herkent mijn mac hem niet meer. Bedankt…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!