7 mei 2015

OS X: Overal Tweeten met behulp van een toetscombinatie

twitter icoon logo os x

Wie de standaard Twitter applicatie onder OS X gebruikt zal merken dat de applicatie erg handig in gebruik is. Meldingen verschijnen keurig in het berichtencentrum en in tegenstelling tot de iOS applicatie is het overzicht duidelijker in de OS X applicatie.

Wanneer de Twitter app actief is kun je met behulp van een toetscombinatie snel een tweet aanmaken. Zo kun je snel en eenvoudig een tweet versturen zonder de applicatie zelf te openen.

Gebruik hiervoor de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + T. Let wel op dat Twitter actief moet zijn, dit houdt in dat onder de app in het Dock een zwart bolletje moet staan. Het is niet nodig ook daadwerkelijk een Twitter-venster open te hebben staan.

twitter applicatie overzicht in OS X

Na het uitvoeren van de toetscombinatie kun je een tweet opmaken en tweeten. Mocht dit niet het geval zijn moet je deze optie inschakelen. Open de Twitter applicatie en klik in de menubalk op Twitter ▸ Voorkeuren. Selecteer het tabblad 'Algemeen' en zorg ervoor dat bij 'Nieuwe tweet (overal)' de eerdergenoemde toetscombinatie is ingevuld, hier kun je ook een eigen toetscombinatie samenstellen.

Twitter
TwitterCategorie: News, Social Networking
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Mac OS X  4+  5 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Twitter kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!