16 mei 2011

Safari een persoonlijk tintje geven

Een Mac voorzien van een persoonlijk tintje zodat hij net ietsje anders is dan die van je vrienden is altijd leuk. De complete grafische interface van Mac OS X is opgebouwd uit grafische componenten zoals bijvoorbeeld PNG afbeeldingen. Het mooie hiervan is dat je deze dus ook kunt aanpassen.

Vaak bevinden deze componenten zich echter in de systeemmappen of in de containerbestanden van de Mac OS X applicaties. Het wijzigen van de bestanden is niet altijd zonder risico en kan in sommige gevallen zelfs leiden tot een herinstallatie van je Mac. Maar als een grafische tweak compleet met installer wordt aangeboden dan is dat voor iedereen te doen.

Met de Safari UrlProgressBar Skin tweak van Tiasha Mechanics kun je heel eenvoudig de kleur van de voortgangsbalk in Safari aanpassen. De tweak bestaat uit een diskimage (DMG) met daarin een overzicht van de beschikbare kleuren en voor iedere kleur een eigen installer die per categorie is ingedeeld.

Sluit Safari af en kies een kleur die wilt gebruiken, dubbelklik op de installer en de voortgangsbalk wordt automatisch aangepast in de gewenste kleur. Aangezien het een wijziging betreft in het Safari package dient het beheerderswachtwoord te worden opgegeven en is de wijziging voor iedere gebruiker op de Mac zichtbaar. Je kunt altijd weer terug naar de originele voortgangsbalk door de 'default' installer te starten.

Een overzicht van de beschikbare kleuren:

De Safari UrlProgressBar Skin tweak is te downloaden op de onderstaande website:

http://safariskins.blogspot.com/

Wil je zien hoe het installeren van de tweak werkt dan kun je deze video bekijken:Reacties


 • Jos

  16 mei 2011 om 18:37

  leuk!

 • Patrick

  17 mei 2011 om 13:40

  Dit is wel lagge ! heb het gedaan, ook al gebruik ik Firefox maar was gewoon leuk om te doen ! :)

 • Marco

  17 mei 2011 om 17:02

  Jah Leuk.
  Maar boeiend? Je voortgangsbalk krijgt een ander kleurtje. That’s all.

 • Floris

  17 mei 2011 om 20:34

  Ik vind het altijd een beetje jammer dat je veel mensen ziet die zo’n Mac hebben met allemaal vloekende kleuren, en gekke docks enz. Maar het is natuurlijk wel leuk dat het kan..!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!