14 januari 2016

Safari: Oplossing voor niet kunnen openen van t.co Twitter-koppelingen

het nieuwe twitter icoon, met blauwe achtergrond en witte vogel

Sinds vorige week kun je de update voor de standaard Twitter applicatie downloaden in de Mac App Store. Deze bevat vele verbeteringen waaronder een vernieuwde (donkere) layout en overige content.

Sinds de update is er een vervelend probleem aan het licht gekomen dat al enige tijd speelt. Zo heeft Safari moeite om de t.co-urls te openen die je terugvindt in Tweets. Deze url is een verkleinde versie van de originele url, deze wordt geopend door Safari en moet uiteindelijk leiden naar de desbetreffende website. Helaas lukt dat niet altijd, hieronder vind je enkele oplossingen.

Wanneer een t.co-url niet geopend kan worden door Safari kun je hebt beste de url nogmaals in te laden, klik hiervoor op de draaiende pijl in de adresbalk of voer de toetscombinatie cmd⌘ + R uit. Mocht dat niet helpen kun je het beste 'https://' verwijderen uit de url en het nogmaals proberen.

Voorbeeld van een Twitter url dat niet geopend kan worden

De problemen kunnen ontstaan door een corrupte geschiedenis in Safari, deze kun je gelukkig eenvoudig legen via Safari ▸ Menubalk ▸ Safari ▸ Wis geschiedenis. Als dit niet het gewenste effect geeft dan kun je beter overschakelen op Google Chrome of Firefox als webbrowser tot er een oplossing voor Safari komt.

Op GitHub kun je een t.co-bypass te downloaden om dit probleem op te lossen, hoe je dit doet lees je hier terug.

Gebruik je Tweetbot als Twitterclient? Dan kun je ook onderstaand commando kopieren en plakken in een nieuw Twitter venster. Terminal kun je terugvinden via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s, een commando voer je uit door op 'Enter' te drukken op je toetsenbord.

defaults write com.tapbots.TweetbotMac OpenURLsDirectly YES

Lees ook: Het automatisch afspelen van video’s in Twitter uitschakelenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!