25 oktober 2008

WideMail: 3 Kolommen in OS X mail (archief)

mailw

Alle Macs zijn tegenwoordig voorzien van breedbeeld schermen, als er een Mac applicatie is die daar geen boodschap aan heeft is het OS X Mail. Hoewel er voldoende ruimte is op het scherm blijft Apple twee kolommen gebruiken. De preview van een email verschijnt onder het berichten overzicht (Headers). Zelfs Microsoft's Entourage bied de mogelijk om het scherm op te delen in drie kolommen voor mappen, headers en berichten).

Ontwikkelaar Dane Harnett heeft de plugin 'WideMail' ontwikkeld waar mee het ook in OS X Mail mogelijk wordt om de scherm layout te wijzigen in 3 kolommen. Hierdoor kan je het scherm veel effectiever indelen en naar onze mening overzichtelijker maken.

widenail-3kolommen

Tevens bied de WideMail plugin mogelijkheden om de 'headers' kolom volledig naar eigen inzicht aan te passen alsmede enkele cosmetische veranderen aan te brengen.

kolom-aanpassen

Via de voorkeuren van OS X Mail kan je de instellingen van WideMail wijzigen. Let op dat de Refresh Mail optie werkt alleen wanneer je OS X hebt ingesteld staan op de Engelse taal. Hierdoor worden de aanpassingen als je OS X mail in het Nederlands gebruikt pas zichbaar wanneer je OS X Mail afsluit en opnieuw opstart.

Download: http://www.daneharnett.com/widemail/

WideMail is donation ware, vindt je het handig en ben je er tevreden dan WideMail zeer zeker een kleine donatie waard!

Dit artikel is verouderd en is daarom in ons archief geplaats.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: