30 juli 2012

10.810.8: Niet gecertificeerde applicaties installeren

Eerder hebben we al in een artikel uitgelegd hoe je Gatekeeper kunt activeren en gebruiken. Wanneer je gebruik maakt van de tweede optie genaamd 'Mac App Store en bij bekende ontwikkelaars' is het alleen mogelijk applicaties te installeren vanuit Mac App Store en applicaties die zijn gecertificeerde bij Apple.

Deze optie is het interessantste omdat je niet beperkt bent tot de Mac App Store. Het kan echter voorkomen dat je een bepaalde applicatie hebt gedownload en deze niet gecertificeerd is door Apple. Waneer je deze wilt installeren krijg je onderstaande melding:

Wanneer je er zeker van bent dat de applicatie 'veilig' is en dat je deze alsnog wilt installeren zal je in principe de optie 'Elke willekeurige bron' moeten activeren bij de instellingen van Gatekeeper. Er is echter een trucje dat ervoor zorgt dat je een applicatie zonder certificering toch kunt installeren zonder hiervoor de algemeen instellingen van Gatekeeper te wijzigen.

Wanneer je met behulp van de rechtermuisknop op de applicatie klikt en vervolgens 'Open' selecteert krijg je onderstaande melding te zien.

Klik vervolgens op 'Open'. Vanaf dit moment kun je de installatie verder uitvoeren. Pas deze truc alleen toe als je zeker weet dat het om een veilig bestand gaat.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer tips over Gatekeeper kun je hier terugvinden.Reacties


 • john

  30 juli 2012 om 10:33

  Bedankt voor deze handige tip jonges.

 • Bert

  30 juli 2012 om 10:51

  Wouw een simpele maar erg effectieve tip! Ik dacht al, als ik gatekaper alles moet laten toestaan, wat is dan de functie van gatekeeper. Met deze tip heb ik dus het antwoord, bedankt!

 • Hans

  30 juli 2012 om 22:19

  Ik begrijp alleen niet dat native instruments niet bij de vertrouwde ontwikkelaars is

 • Constant

  1 augustus 2012 om 4:52

  Dank voor de tip. Werkte goed met twee apps, maar bij SafariSorter kreeg ik een boodschap over een OSStatus error -67049. Noch bij Apple noch via Google kon ik er iets over vinden. Iemand hier die weet wat er mis kan zijn?

 • Karel

  2 augustus 2012 om 9:49

  Kan Absinthe niet meer installeren.
  Ook niet met rechtermuisklik.
  How?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!