31 juli 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 6)

• Berichtencentrum

Via het berichtencentrum kun je snel en eenvoudig een Tweet versturen. Wanneer je het apenstaartje (@) en vervolgens de beginletter(s) invult dan zal Mac OS X in je contactenlijst zoeken naar een contactpersoon die hiermee overeenkomt.

• Prullenmand

De iconen van de prullenmand in Mac OS X Mountain Lion zijn gewijzigd, vergelijk hiervoor onderstaande afbeeldingen.

• iCloud

Met behulp van iCloud worden ook de verschillende Mail instellingen gesynchroniseerd. Ondermeer recente afzenders, favorieten, handtekeningen, slimme postbussen, mail regels en account informatie worden opgeslagen in iCloud. Deze optie werkt alleen in combinatie met de iCloud e-mail.

• Dashboard

De schuifpuzzel widget in Dashboard is aangepast. In Mac OS X 10.7 kon je nog puzzelen met een leeuw, in 10.8 kun je vanzelfsprekend aan de slag met een bergleeuw.

• Algemeen

Wanneer je onder Mac OS X Lion een schuifbalk wilde verplaatsen binnen Safari of in een document was dit niet altijd eenvoudig. Wanneer je in Mountain Lion scrollt zal de schuifbalk oplichten en wanneer je de muisaanwijzer erop plaatst zal deze breder worden weergeven, dit om het slepen te vereenvoudigen.

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


  • Pjamaman

    31 juli 2012 om 15:26

    Hè hè dat was ook broodnodig! Is een hele verbetering die nieuwe prullenmandjes. Heerlijk weer om al die onzin op te ruimen (zoals dit berichtje ;-))

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!