31 juli 2012

10.810.8 Features: Dashboard

Dat Apple voor Mountain Lion inspiratie heeft gehaald uit hun eigen iOS is overduidelijk, dit merk je ook duidelijk in het vernieuwde Dashboard. Op het eerste zicht lijkt er weinig veranderd te zijn in het Dashboard, echter zijn er toch een aantal iOS functies toegevoegd aan het Dashboard.

Wanneer je een widget wilt toevoegen aan Dashboard dan klikte je daarvoor op het plus-icoon, waarna de pagina met de widgets geopend werd. In Mountain Lion heb je de beschikking over een Launchpad-achtige interface. De schuifbalk met de widgets onderaan het scherm is dus verdwenen.

Het is geen opvallende wijziging maar heel subtiel heeft Apple de achtergrond van het Dashboard gewijzigd. De noppen in de achtergrond zijn nu omgekeerd, zie de onderstaande vergelijking.

Zoals in Launchpad en in iOS is het mogelijk om widgets te groeperen in een map. Dit gaat op dezelfde manier als in iOS en Launchpad. Selecteer een widget en sleep deze op een andere widget, automatisch zal er een nieuwe map worden aangemaakt.

Naast deze wijziging is er weinig veranderd in het Dashboard. De standaard aanwezige widgets zijn niet voorzien van een update op één widget na. De aandelen widget is een exacte kopie van de iOS versie. Hierdoor is het mogelijk om extra informatie op te vragen van een bepaald aandeel. Klik hiervoor op de driehoekjes om te bladeren doorheen de informatie.

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • Hans

  31 juli 2012 om 10:50

  De wereldklok kun je niet meer op de “wereld” instellen want de info knop is verdwenen.

 • Aart

  31 juli 2012 om 11:24

  Hans, volgens mij werkt het nog, ga met muis over de rechteronderhoek en de infoknop verschijnt alsnog

 • Hans

  31 juli 2012 om 14:26

  Aart, dank je wel. Nee. Ik probeer het al dagen, de info knoppen werken zoals gebruikelijk bij alle widgets maar niet (meer) bij de wereldklok.

 • Ruben Stadman

  1 augustus 2012 om 0:24

  Nice!

 • Jesper

  3 augustus 2012 om 14:04

  @Hans Ik heb ook gewoon een infoknop. http://c.jesper.co/IVVo

 • smitsfotografie

  3 augustus 2012 om 19:24

  Ja, de info knop is inderdaad aanwezig, alleen niet meer als je meerdere klokken heb openstaan, 1e werkt, 2e werkt, 3e niet meer, ik had er zelf 4 open staan en naar de update werkte er 2 niet meer, nieuwe maken ging ook niet meer, ging wel open, maar geen info knop meer, Bugje ?

 • Tommy

  4 augustus 2012 om 13:21

  Dat van de infoknop bij de Widget klok is een bug. De klok die ik actief had voor de upgrade naar Mountain Lion heeft nog steeds de “infoknop”. Klokken die ik na de Mountain Lion upgrade toegevoegd hebben geen infoknop.

 • Cees

  26 november 2012 om 16:18

  Idd werkt nog steeds niet weet iemand hier al een oplossing voor ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!