26 oktober 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 25)

Wanneer je snel tijdelijk de notificaties wilt uitschakelen kun je dit doen met behulp van een eenvoudige toetscombinatie. Houdt hiervoor de option⌥-toets ingedrukt en klik daarna op het berichtencentrum-icon in de menubalk. Onmiddellijk zal het berichtencentrum worden uitgeschakeld voor 24uur. Om deze terug te activeren kun je dit doen met dezelfde handeling.

Wanneer je beschikt over een 27inch iMac dan was het je in Lion vast opgevallen dat Launchpad weergegeven werd over het gehele scherm. Hierdoor ontstonden er grote lege ruimtes tussen de applicaties en was deze helemaal niet overzichtelijk of mooi. In Mountain Lion heeft Apple hier aandacht aan besteed en worden de applicaties dichterbij elkaar getoond. Strakker en beter!

Met de komst van de MacBook Pro Retina 15" en 13" zijn in Mountain Lion alle standaard icons van de Apple applicaties verdubbeld van resolutie. De afmetingen van een icon bedraagt nu 1024 bij 1024 pixels. Het gaat hier dus om retina afbeeldingen.

Wanneer je de accountfoto wilt aanpassen van een gebruiker kun je dit doen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Gebruikers en groepen. Dit is niets nieuws en kon ook al in de voorgaande versies van OS X. Echter zijn de mogelijkheden uitgebreid. Zo kun je kiezen tussen de standaard foto's, recente of zelf een foto maken door de camera te selecteren. Wanneer je foto hebt gemaakt met de camera kun je deze bewerken met verschillende effecten zoals we deze kennen vanuit Photo Booth. Klik hiervoor op het effect-icon naast de zoom-balk.

In Mountain Lion is het vrij eenvoudig een PDF-bestand aan te passen met behulp van de voorvertoning applicatie. Zo kun je snel en eenvoudig een pagina toevoegen aan het bestand. Zo kun je een lege pagina, pagina vanuit een bestand of een pagina toevoegen met behulp van een scanner. Deze opties vind je terug via de menubalk van de voorvertoning applicatie Wijzig ▸ Voeg in.

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


  • maddriver

    26 oktober 2012 om 12:01

    Ik wou de accountfoto van de de gastgebruiker veranderen maar helaas! Iemand een idee?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!