25 oktober 2012

Apple presenteert 4e kwartaalcijfers

Zojuist heeft Apple de kwartaalcijfers van het 4e kwartaal gepresenteerd. Ook dit kwartaal was weer een groot succes voor Apple. Het bedrijf verkocht dit keer maarliefst 26,9 miljoen iPhones, dat is 58 procent meer dan een jaar geleden. Dit succes is mede dankzij de iPhone 5, die zeer goed ontvangen werd door de Apple fan's. Echter kampte de iPhone 5 wel met productie problemen, waardoor mensen veel langer erop moesten wachten.

Ook de iPad was weer een doorslaand succes, ze verkochten 14 miljoen iPads wat een groei is van 26 procent. Ook de Mac lijkt langzaam te groeien, vorig kwartaal zakte de verkopen een beetje maar ze zijn weer op de goede weg. Er werden 4.9 miljoen Macs verkocht een verhoging van 1 procent. Als laatst de iPod, die gebruikelijk wel minder werd verkocht namelijk 5.3 miljoen een daling van 19 procent sinds vorig jaar.

Apple maakte het afgelopen kwartaal een omzet van 36 miljard dollar (27,8 miljard euro) en een netto winst van 8,2 miljard dollar (6,3 miljard euro).

Tim Cook over de kwartaalcijfers:

“We’re very proud to end a fantastic fiscal year with record September quarter results,” en “We’re entering this holiday season with the best iPhone, iPad, Mac and iPod products ever, and we remain very confident in our new product pipeline.”Reacties


 • robin van den berg

  25 oktober 2012 om 23:01

  Dat is het derde kwartaal neem ik aan? Het vierde kwartaal is net begonnen

 • Hamert

  25 oktober 2012 om 23:12

  Bedrijven hebben te maken met een fiscaal jaar. Dat heeft te maken met hun boekhouding. Deze kan afwijken van het normale jaar (Jan t/m dec). Het fiscale jaar van Appe is van Oktober t/m September

 • seagull

  25 oktober 2012 om 23:20

  Ja, prachtige cijfers. Daar is geen discussie over. Toch een kanttekening, want Apple maakt gebruik van distributeurs en resellers en kunnen die ook nog een boterham verdienen aan de Apple produkten? Eigenlijk niet, want zowel in België als Nederland zie je ontzaglijk veel overnames. De voornaamste reden is denk ik om door volumes af te nemen nog enige marge is te genereren. De concurrentie van de Apple store is enorm. De inkoop via de 2 distributeurs in Nederland is in een aantal gevallen zelfs duurder dan de Apple store prijs. Het stramien dat Apple alles wil beheersen is evident. Apple maakt misbruik van resellers, enz. om hun produkten te verkopen. Ik geloof dat Apple op termijn zijn huidige sterke positie verliest door deze ” centralistische ” handelswijze. Apple maakt winst. Ja, dat is zo, maar ten koste van resellers en enthousiastelingen, die de afstemming tussen hardware en software waarderen.

 • RDB

  26 oktober 2012 om 17:56

  Tjonge Seagull wat kun jij een “moeilijk en ingewikkeld” verhaal schrijven over marktwerking. Marketier zeker. Een leverancier maakt graag zoveel mogelijk winst da’s toch niet zo vreemd. Kijk eens naar Samsung hetzelfde verhaal met hun naapparei. Appletips zijn Apple fans! Oh ja we wachten op tips! Heb jij er toevallig 1.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!