5 september 2012

10.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 18)

In Game Center is het mogelijk om gebruik te maken van ‘in-game voice chat’. Dankzij deze functie kun je tijdens het spelen van een multiplayer game via de geïntegreerde of een externe microfoon praten met je tegenstander. Deze functie wordt automatisch gestart.

In voorgaande versies van OS X was het al mogelijk om via Quicktime video's te uploaden naar YouTube, dankzij de vernieuwde deelfuncties in Mountain Lion is het mogelijk meerdere videodiensten toe te voegen. Dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Mail, Agenda's en contacten. Selecteer de gewenste videodiensten zoals Vimeo, Facebook, YouTube, Mail, enzovoorts. Via Quicktime kun je dan met behulp van de deelknop de video uploaden op de verschillende diensten.

Wanneer je een bladwijzernaam wilt aanpassen in de bladwijzerbalk kun je dit op verschillende manieren doen. Vroeger diende je dit te doen via het bladwijzermenu, echter kun je nu met behulp van een rechtermuisknop de optie 'wijzig naam van bladwijzer' selecteren wanneer je op de naam van de bladwijzer klikt. Echter gaat het nog eenvoudiger door gedurende enkele momenten te klikken op de naam van de bladwijzer in de baldwijzerbalk en kun je hem onmiddellijk wijzigen in de bladwijzerbalk.

Wanneer je een applicatie download in de Mac App Store wordt deze automatisch geïnstalleerd in Launchpad. Wanneer je de muisaanwijzer plaatst op het icon van Launchpad in het Dock kun je het download en installatie proces bekijken in het bekomen pop-up venster.

Wanneer een melding wordt weergegeven, zal er ook een geluid worden afgespeeld. In de systeemvoorkeuren kun je dit geluid uitschakelen. Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Berichtgeving. Stel per applicatie in dat je geen geluid wilt ontvangen. Selecteer een applicatie en vink de optie ‘Speel geluid af als melding wordt ontvangen’ uit.

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.


Reacties


  • patricia

    5 september 2012 om 13:10

    Zoals altijd…weer een paar nuttige tips!
    Thnx.

Een reactie toevoegen: