6 september 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 19)

Wanneer je meerdere tabbladen hebt geopend is het mogelijk deze in één keer af te sluiten en daarbij het actieve tabblad te behouden. Selecteer het gewenste tabblad en houdt de option⌥-toets ingedrukt. Klik vervolgens op de sluitknop van het tabblad. Alle tabbladen zullen worden gesloten behalve het geselecteerde tabblad.

Wanneer je via de berichten applicatie uitgenodigd word om bijvoorbeeld op 9 september 2012 te gaan lunchen met Tim Cook. Is het mogelijk deze omschrijving onmiddellijk toe te voegen aan Agenda. Ga met de muisaanwijzer op de datum staan tot er een kader om verschijnt. Klik vervolgens op het driehoekje en automatisch wordt er een agenda kalender geopend. Bevestig door op 'Zet in Agenda' te klikken.

Het valt misschien niet onmiddellijk op, maar de Coverflow optie in iTunes heeft een kleine update gekregen. Wanneer je de albums in deze weergave weergeeft zal je merken dat de hoeken van de covers afgerond zijn. Dit was in de vorige versies van OS X niet het geval.

In Mountain Lion is het vrij eenvoudig om een bestand te delen met andere OS X gebruikers. Vanuit bijna iedere applicatie is het vmogelijk bestanden, webpagina's, enzovoorts te delen via e-mail, berichten,… Wanneer je snel een bestand wilt delen kun je dit ook doen via de Quick Look optie, van hieruit kun je snel en eenvoudig delen met andere.

Wanneer je de systeeminformatie opstart (Hulpprogramma’s ▸ Systeeminformatie) is het mogelijk om de geïnstalleerde programma’s te bekijken. Deze kun je terug vinden onder Software bij de optie ‘installaties’

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


 • jan

  6 september 2012 om 19:03

  ⌘+⌥+W
  is toch echt veel handiger dan de hierboven beschreven manier om Safari tabbladen te sluiten met behoud van de actieve.

 • Dirk

  8 september 2012 om 10:22

  In het voorbeeld van het delen van bestanden staat de optie Facebook (zie schermafbeelding). Dat is bij mij niet het geval. Ik dacht dat de Facebookintegratie later zou komen, of kun je dit op de een of andere manier alsnog activeren?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!