23 december 2012

10.8OS X: Extra opties in de berichten applicatie

Met de komst van de berichten applicatie voor de Mac kun je gratis communiceren met andere iMessage gebruikers. Als je regelmatig communiceert met verschillende mensen is het na verloop van tijd niet echt meer duidelijk of sommige berichten nu dringend beantwoord moeten worden of niet.

In de berichten applicatie is het mogelijk om je contacten te voorzien van een persoonlijk geluid, dit wordt afgespeeld zodra er een nieuw bericht binnenkomt. Echter zit deze functie verstopt in de Message-applicatie.

Start de Message-applicatie op. Om onderstaande stappen te kunnen uitvoeren dien je al in gesprek te zijn met de persoon waarvan je het geluid wilt aanpassen. Mocht dit niet het geval zijn kun je even een gesprek beginnen door een nieuw bericht te starten.

• Klik met behulp van de rechtermuisknop op het gewenste contact
• Selecteer de optie: 'Toon info'
• Open het tabblad 'Meldingen'

Selecteer naast 'Gebeurtenis' het gewenste moment waarop er een ander geluid dient afgespeeld te worden. De optie 'Bericht ontvangen' kan gekozen worden om het geluid aan te passen bij een ontvangen bericht. Selecteer de optie 'Speel een geluid af' en kies het gewenste geluid. Er zijn verschillende gebeurtenissen waarvan je het geluid kunt aanpassen.

Als de optie 'Bewegend Berichten-symbool in Dock' actief wordt gemaakt, zal het icoon van de Message-applicatie gaan 'bouncen' bij een gebeurtenis, bijvoorbeeld bij het ontvangen van een bericht. De wijzigingen zijn direct actief bij het sluiten van het venster.

Sinds 14 december 2012 is het niet meer mogelijk de berichten applicatie te gebruiken in OS X Lion, hierdoor is deze applicatie Mountain Lion only.

Meer tips over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


  • robin van den berg

    23 december 2012 om 19:46

    Eerst moeten ze die bug fixen waardoor de verbinding tot stand blijft. Mn eerste bericht komt nooit aan!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!