12 maart 2012

OS X: 6 handige tips voor de Berichten applicatie

Emoji weergeven als tekst

Het is mogelijk om de Emojicons in de berichten weer te geven als tekst. Klik hiervoor met rechtermuisknop in het berichtveld en selecteer de optie 'Verberg smileys'. De Emojicons worden nu weergegeven als 'platte' tekst.

Adressering snel wijzigen

Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met een contactpersoon. Via het Apple-ID, telefoonnummer, e-mailadres, enz. Mocht je tijdens een gesprek willen switchen naar een andere adressering, bijvoorbeeld van telefoonnummer naar mailadres dan kun je dit eenvoudig doen door op het driehoekje naast de naam van de geadresseerde te klikken (bovenin in het bericht.) Hierdoor hoef je geen nieuwe conversatie te starten om de berichten te laten afleveren op een alternatieve locatie.

Facetime

Vanuit de berichten applicatie kun je snel een Facetime gesprek starten. Druk hiervoor op het Facetime icoon rechtsboven in het bericht. Selecteer het telefoonnummer of mailadres dat de contactpersoon heeft ingesteld voor Facetime. Deze herken je door het Facetime icoon dat naast het telefoonnummer of mailadres wordt weergegeven.

De Facetime applicatie zal automatisch worden opgestart en er wordt geprobeerd een verbinding tot stand te brengen. Uiteraard werkt dit enkel onder Wi-Fi (tenzij je provider Facetime over 3G ondersteunt).

Contactinformatie raadplegen en wijzigen

Het is mogelijk om de contactinformatie te openen vanuit de berichten applicatie. Dit doe je door met je rechtermuisknop te klikken op het contact links in de navigatiekolom en 'Toon contactpersoonkaart' te selecteren. De adresboek applicatie zal automatisch worden geopent met de informatie van de contactpersoon. Vanuit hier kun je de gegevens bewerken, na het opslaan zijn deze onmiddellijk te raadplegen in de berichten applicatie.

Leesbevestiging in-of uitschakelen

De status ‘Afgeleverd’ betekend niet dat het ontvangen bericht ook daadwerkelijk is gelezen door de ontvanger. Via de voorkeuren is het mogelijk om de afzender van een bericht een leesbevestiging terug te sturen. Op het moment dat het bericht daadwerkelijk is gelezen zal de status bij de verzender veranderen van ‘Afgeleverd’ naar ‘Gelezen’. Open de Berichten applicatie en ga vervolgens naar het menu:

Berichten ▸ Voorkeuren ▸ Accounts

Selecteer het iMessage account in de linkerkolom. Door de optie ‘Stuur leesbewijzen’ te selecteren kun je de leesbevestiging in- of uitschakelen.

Weergave van berichten wijzigen

Je kunt de berichten op drie verschillende manieren weergeven. Toon als ballonnen, vakken en compact. Om een weergave te wijzigen dien je met de rechtermuisknop in het berichten veld te klikken en de gewenste weergave te selecteren.Reacties


 • Adriaan

  12 maart 2012 om 12:40

  Ik baal er van dat je iMessage berichten die bestemd zijn voor je mobiele nummer niet binnenkrijgt op je Mac…

 • Ronald

  12 maart 2012 om 13:07

  Line is een goed alternatief. Die kun je ook op je Mac zetten. Is een applicatie met een combinatie van vele messengers. (Gratis bellen, berichten etc…)

 • Loek

  12 maart 2012 om 16:44

  Hoe kom ik aan de applicatie iMessage/Berichten?

 • Ruud

  12 maart 2012 om 18:48

  Ik krijg een foutmelding (rood teken) dat bericht niet is afgeleverd. Kijk ik op conversatie op niet gebruikt toestel (iphone/ipad) dan staat daar netjes dat het bericht is afgeleverd/gelezen.
  Het bericht wordt overigens netjes ontvangen. Omgekeerd gebeurt ook als imessage op iphone wordt gebruikt. Omgekeerd resultaat, wie weet raad?

 • JoostF1

  12 maart 2012 om 19:16

  Ik zou alleen willen weten waar ik in mijn contacten mijn eigen foto zou moeten toevoegen. De afbeelding van de afzender (ik dus) is leeg en dat vind ik een beetje zonde. Iemand?

 • Joop Mens

  14 maart 2012 om 1:01

  @JoostF1, Op iCloud.com kan je jezelf een avatar toewijzen meen ik. Als dit niet werkt kan je op je Mac in de adresboek applicatie je eigen kaart maken en deze instelling “ik” dan koppeld je OS die personen kaart aan je gebruikers account en dus ook aan iMessage!

  @Adriaan, Ik heb dit probleem ook met mijn iPad… De synchronisatie van iMesage tussen 06 nummer & e-mail is ,nog, waardeloos… Kan nog veel gebeuren!

 • Christiaan

  24 juni 2012 om 10:24

  Misschien een goede tip, als je je facebook account toevoegd aan de berichten applicatie kan je een nieuwe chat starten door een nieuw berichtenscherm te openen en op de “+ button” te drukken en vervolgens naar de tab contactpersonen te gaan. Hier zal je je verschillende accounts zien met online contact personen (ook als je bijvoorbeeld MSN toevoegd, zoals mogelijk in Mountain Lion DP4)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!