17 december 2016

macOS SierramacOS Sierra: Korte reacties (tapbacks) geven op een bericht

Berichten iMessage icoon OS X

De nieuwe effecten, stickers, tapbacks zijn één van de grootste nieuwe vernieuwingen in iOS 10. Ook in macOS Sierra worden sommige nieuwe opties en animaties weergeven. Eenvoudig kun je stickers of berichten met onzichtbare inkt ontvangen.

Helaas kun je geen tekstballon of schermvullende effecten versturen of ontvangen op de Mac. Als je een bericht met effect ontvangt krijg je deze als geschreven tekst te zien, bijvoorbeeld: (Verstuurd met confetti). Gelukkig kun je wel tapbacks (korte reacties) geven om verstuurde of ontvangen berichten.

Tapbacks (korte reacties) versturen in macOS

Wanneer je in iOS je vinger op een tekstballon legt kun je een korte reactie in de vorm van een tapback versturen. In macOS Sierra kun je dit ook doen, dit kan op twee verschillende manieren.

• Open een gesprek in de Berichten applicatie
• Plaats je muisaanwijzer op een tekstballon
• Klik met één vinger op je muis/trackpad en houdt de klik vast
• Na enige momenten verschijnt er een pop-up menu
• Kies één van de gewenste tapbacks

tapbacks of korte reacties in berichten geven op een Mac

Daarnaast kun je ook met met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) de korte reacties raadplegen. Klik met de secundaire klik op het bericht waaraan je de reactie wilt koppelen. In het context-menu kun je nu de optie ‘Tapbacks’ kiezen, klik erop en kies de gewenste korte reactie.

Heb je een Mac met Touch Bar? Klik dan kort op het bericht waaraan je een tapback wilt koppelen. Onmiddellijk verschijnen er in de Touch Bar de tapbacks. Tik op eentje om deze direct te koppelen aan het geselecteerde bericht. Dit werkt iets sneller dan bovenstaande methodes.

Lees ook: Alle nieuwe opties en effecten in Berichten voor macOSReacties


  • Eva

    4 februari 2017 om 13:33

    Handig zeg!❤️

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!