28 juli 2012

10.810.8 Features: iMessage (Berichten)

De berichten applicatie is niet helemaal nieuw, deze kon je namelijk al als beta downloaden voor Mac OS X Lion. In Mountain Lion is deze applicatie af en zijn alle vervelende bugs verwijderd. Zoals eerder geschreven zal de berichten applicatie de vervanger worden van iChat.

De applicatie heeft een wisselwerking met iMessage in iOS en zorgt ervoor dat je berichten kunt versturen tussen iOS-apparaten en je Mac. FaceTime is geïntegreerd in de applicatie, hierdoor kun je snel en eenvoudig een FaceTime-gesprek starten vanuit het venster.

Naast de tekstberichten kun je natuurlijk ook nog gebruik maken van de instant messenger-functies, zoals Google Talk en Yahoo Messenger. Deze diensten voeg je toe via: Berichten ▸ Voorkeuren… ▸ Accounts. Klik vervolgens op het plusteken om een account toe te voegen.

Via Berichten is het mogelijk berichten te versturen naar een nummer of Apple ID, daarnaast kun je ook je telefoonnummer toevoegen waarop je iMessages wilt op ontvangen. Via de applicatie kun je eenvoudig bestanden delen met andere. Sleep het bestand in het tekstveld van het gesprek en verstuur deze vervolgens. In de berichten applicatie kun je foto's, video's, pdf bestanden, programma's, enzovoorts versturen, de maximum grootte van een bestand bedraagt 100MB.

Via het zoekveld kun je snel en eenvoudig zoeken naar berichten in de berichten historie. Zoals vele Mac OS X applicaties kun je de berichten applicatie ook gebruiken in schermvullende weergave. Wanneer je een nieuw bericht ontvangt zul je hierover een notificatie ontvangen in het berichtencentrum. Eventuele aanpassingen voor de notificaties kun je aanpassen via:  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ Berichtgeving ▸ Berichten

Op appletips hebben we al veel tips voor de berichten applicatie, deze kun je hier terugvinden.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • Serena

  28 juli 2012 om 9:47

  Waar kun je dan je telefoonnummer toevoegen? Die optie heb ik nog niet gevonden…

 • mike

  28 juli 2012 om 10:10

  Chatten met facebook vrienden via imessage;Account Type: Select ‘Jabber‘Account Name: Fill with username@chat.facebook.com don’t forget to replace ‘username’ with your own Facebook usernamePassword: Enter your Facebook passwordServer: Use chat.facebook.comPort: 5222You can leave both ‘Use SSL’ and ‘Use Kerberos v5…’ unchecked.Zelf nog niet geprobeerd, moet nog testen ; Info from @net

 • Roland

  28 juli 2012 om 11:13

  Ik kan precies ook nergens vinden hoe ik mijn telefoonnummer kan toevoegen…

 • RWL

  28 juli 2012 om 11:48

  ben ook erg opzoek naar de optie telefoon nummer.

 • nico

  28 juli 2012 om 15:18

  Nou inderdaad, als er echt een optie voor telefoon nummer is dan hoor ik het ook graag

 • Mishendr

  29 juli 2012 om 0:19

  Op mijn 100% goede en totaal niet verouderde Macbook3,1 maar niet voor 10.8 geschikt (…) kan ik niet verder als Lion. Zal de Message app hier van beta af gaan? Ik gebruik die heel veel, ideaal.

  Overigens, ik heb al een klacht bij Apple ingediend, dat 10.8 niet op een Macbook van 2008 kan (en andere “unsupported hardware”). Mocht je hetzelde denken, doe het ook. Klagen is één, Apple het laten horen is twee.

 • edwin

  29 juli 2012 om 9:14

  Telefoonnummer kan denk ik wel via de Contacten. Staat bij mij gevuld omdat contacten via iCloud wordt gesynchroniseerd.

 • Will

  29 juli 2012 om 12:08

  Beste……

  Om een bericht te sturen na een telefoon, is een telefoon nummer niet nodig.
  Ik begrijp wel een beetje de verwarring.
  Berichten is een app ( programma) deze moet geïnstalleerd zijn op (bijvoorbeeld) een iMac en een Ipad, dan kan je onderling via deze app, Gratis berichten na elkaar sturen.
  Windows heeft een soortgelijk programma al jaren draaien in outlook expres.

 • Nann

  29 juli 2012 om 13:30

  Maar hoe kan ik nou berichten integreren met mijn iphone en ipad? Alles is nu (zoals het was) nog los van elkaar… En niet zoals ze aangeven, als ik een bericht aan het typen ben op mijn Iphone, kan ik hiermee verder gaan op mijn Macbook? Iemand een idee hoe je dit kan instellen?

 • babette

  30 juli 2012 om 20:51

  als ik naar instellingen>berichten ga (op mijn ipod)
  dan log ik in ,duw ik op ‘volgende’ maar dan springt die terug naar het beginscherm!
  hoe komt dit??

 • Jan

  31 juli 2012 om 20:11

  Een telefoonnummer toevoegen op je Mac kan niet. Wil je alles synchroon houden, dan moet je zorgen dat je contacten je iMessagen naar je emailadres. Misschien dat ze dit met de komst van iOS6 nog gaan aanpassen, want dan wordt het wel mogelijk om iMessages die verzonden zijn naar je telefoonnummer te ontvangen op je iPad (dus dan zou Mac ook mogelijk moeten zijn lijkt mij).

 • Tey

  1 augustus 2012 om 10:53

  Wat Jan zegt klopt. Helaas kun je alleen via je e-mailadres imessages sturen. Het probleem is echter dat vrienden mij imessagen naar mijn telefoon nummer, en dan krijgt mijn macbook niets binnen. Alleen als ze imessagen naar mijn e-mailadres. Hopelijk wordt dit in IOS 6 opgelost/veranderd.

 • Hans

  2 augustus 2012 om 9:01

  Ik heb het hier ook wat getest met de iPad en de apple-id van mijn vrouw… Als ik iMessages stuur naar mijn telefoonnummer, dan komen ze binnen op mijn iPhone, maar niet op mijn MacBook Pro. Als ik iMessages stuur naar mijn e-mailadres, dan komen ze toe op mijn MacBook Pro, maar niet op mijn iPhone (hoewel daar mijn e-mailadres wel als mogelijk ‘ontvangadres’ staat ingesteld. Voorlopig is er dus inderdaad van de naadloze integratie nog maar zeer weinig sprake…

  Een telefoonnummer ingeven in Berichten op de Mac, kan inderdaad niet, dat staat overigens duidelijk in de Help-sectie aangegeven… Maar ’t zou wel leuk zijn als Berichten zich effectief gaat synchroniseren met alle apparaten…

 • Elisa

  16 augustus 2012 om 17:28

  Ik ben een nieuwe ipad gebruiker en ik heb na veel omwegen eindelijk imessage gevonden. Ik heb nu 2 contactpersonen in mijn lijst staan maar als ik een berichtje wil verturen dan blijft heel vaak de stuur button inactief…wat ik ook tik hoeveel enters ik ook geef ik kan niets versturen.

  Weet iemand waar dit aan kan liggen?

 • Reinier

  10 september 2012 om 18:44

  Geen idee hoe jullie het doen maar mijn iPhone en Macbook (met betaversie van Berichten) zijn naadloos geïntegreerd. Door ook het adresboek gesynced te houden kan ik alle contacten (die natuurlijk wel in het bezit moeten zijn van een iOs apparaat) benaderen via de laptop en dit wordt ook meteen ge-update op m’n iPhone.

  @Elisa, zijn deze contacten wel in het bezit van een iOs apparaat? Deze kunnen namelijk alleen onderling gebruik maken van iMessage. Zoja, op het moment dat zij geen internet verbinding hebben kan jij geen iMessage versturen.

  Gr,
  Reinier

 • Frits

  28 september 2012 om 21:34

  Beste,

  Waar word iMessage opgeslagen? Altijd als ik deze berichten afsluit (verwijder) en ik open ze vervolgens weer, zie ik alles weer terug. Kost dit geheugen op mijn iPhone of word dit ook in een soort van iCloud opgeslagen zodat er geen geheugen van mijn iPhone/Macbook af gaat?

  Met vriendelijke groet,

  Frits

 • mara

  23 januari 2013 om 0:18

  zijn deze ichat berichten terug te vinden in de geschiednis, of wordt het niet opgesagen in de geschiedenis.
  Kan ik achterhalen of er met mijn macbook ge ichat is

Een reactie toevoegen: