13 maart 2012

10.7OS X Lion: Het automatisch vergrendelen van bestanden uitschakelen

Wanneer je onder Mac OS X Lion gebruik maakt van Time Machine voor je back-ups, dan wordt er met betrekking tot versions een extra feature actief. Deze zorgt ervoor dat documenten 14 dagen na de laatste bewerking automatisch worden vergrendeld.

Apple geeft aan dat hierdoor wordt voorkomen dat er ongewenste wijzingen in documenten plaatsvinden. Mocht je deze functie niet willen gebruiken kun je deze heel eenvoudig uitschakelen met behulp van de systeemvoorkeuren.

Wanneer je gebruik maakt van Time Machine dan worden de documenten automatisch 14 dagen na de laatste bewerking vergrendeld, wil je dit liever niet dan kun je de termijn aanpassen in de Time Machine voorkeuren.

 ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Time Machine ▸ Opties…

Bij de vergrendel optie kun je kiezen voor de opties: 1 dag, 1 week, 2 weken, 1 maand of 1 jaar. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om de de vergrendel optie in zijn geheel uit te schakelen, verwijder hiervoor het 'vinkje' voor de optie. De aanpassing is per direct actief.Reacties


  • Laurens

    13 maart 2012 om 10:52

    Bedankt voor de tip.

  • Arjan

    30 maart 2012 om 20:36

    Ik begrijp het niet. Wat betekent “vergrendelen”? Gaat het om de reservekopie of het originele document? En als ik dit op een maand zet in plaats van 2 weken, wordt de Time Machine dan minder vol?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!