11 augustus 2011

10.7Time Machine: Automatisch vergrendelen van documenten

Wanneer je onder Mac OS X Lion gebruik maakt van Time Machine voor je back-ups, dan wordt er met betrekking tot verslons een extra feature actief. Deze zorgt ervoor dat documenten 14 dagen na de laatste bewerking automatisch worden vergrendeld.

Apple geeft aan dat hierdoor wordt voorkomen dat er ongewenste wijzingen in documenten plaatsvinden. Op zich een vreemde keuze om alle documenten automatisch te vergrendelen omdat je ook handmatig een document kunt vergrendelen.

Een document kun je vergrendelen door op het driehoekje achter de naam in de titelbalk te klikken en de optie 'Vergrendelen' te selecteren.

Ontgrendelen gebeurt op de zelfde manier, wanneer je een vergrendeld document wilt bewerken dan verschijnt er een pop-up venster waarin je de mogelijkheid krijgt om een duplicaat te maken of het document te ontgrendelen.

Wanneer je gebruik maakt van Time Machine dan worden de documenten automatisch 14 dagen na de laatste bewerking vergrendeld, wil je dit liever niet dan kun je de termijn aanpassen in de Time Machine voorkeuren.  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Time Machine ▸ Opties… Bij de vergrendel optie kun je kiezen voor de opties: 1 dag, 1 week, 2 weken, 1 maand of 1 jaar.

Het automatisch vergrendelen van de documenten kan handig zijn wanneer je gebruik maakt van formulieren en dergelijke, maar gaat naar mijn mening iets te ver. Je kunt namelijk met behulp van verslons altijd terug naar de gewenste revisie.Reacties


  • Jan

    11 augustus 2011 om 17:12

    Zou dit dan ook verklaren waarom bij mij mijn Time Capsule in Lion ineens gemount lijkt te blijven? Want onder Snow Leopard verdween die na een backup van mijn Desktop…

  • Batyka

    15 januari 2012 om 11:19

    Zit met een vervelend probleem. Ik heb gebruik moeten maken van time machine voor het herstellen van foto,s. Ik wil deze foto,s gebruiken in een programma, nu blijkt dat alle foto,s grijs dus vergrendeld zijn. Ook b.v. in een programma als Photoshop. Het is wel op te lossen als hier boven is beschreven middels dupliceren, maar dat is een heidens karwei. Gewoon ontgrendelen in voorvertoning werkt in zoverre dat wanneer je voorvertoning sluit de foto weer vergrendeld is, dus daar schiet je niets mee op. Weet iemand misschien een andere oplossing het gaat n.l. Om honderden foto,s.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!