11 augustus 2011

iOS: De inhoud van berichten verbergen

Bij het ontvangen van een sms-bericht is het vaak niet de bedoeling dat iedereen zomaar mee kan lezen op het scherm van je iPhone. Zeker niet als het een toegangscode of een persoonlijk bericht van je geliefde is. Mocht je last hebben van nieuwsgierige collega's, vrienden of familieleden dan is het mogelijk om de weergave van de berichten aan te passen.

Deze optie is terug te vinden in het menu: instellingen ▸ Berichten. Door de optie 'Toon voorvertoning' uit te schakelen zal alleen nog de naam van de zender worden weergegeven en de mededeling dat er een bericht is ontvangen.

Om het sms-bericht te kunnen lezen dien je naar de Berichten app te gaan. Wanneer je je iPhone ergens laat rondslingeren is het voor onbevoegden alsnog vrij simpel om je ontvangen sms-bericht te lezen. Wil je dit voorkomen dat is het verstandig om het codeslot op je iPhone te activeren. Dit codeslot kan bestaan uit een 4 cijferige pincode of een wachtwoord.

Het codeslot kun je activeren via het menu: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Codeslot. Wanneer je gebruik wilt maken van een wachtwoord in plaats van een pincode dan kun je dit activeren door de optie 'Eenvoudige code' uit te schakelen.

Wanneer je gebruik maakt van een Twitter/Facebook push notificatie dienst zoals Boxcar dan kun je tegen het zelfde privacy probleem aanlopen. De Boxcar app geeft je ook de mogelijk om de inhoud van het bericht te verbergen.

Ga naar de Boxcar app en klik op het radar-knopje rechtsboven in het scherm. Selecteer je account bij 'Your services ▸ Alert', in het menu dat nu verschijnt heb je de keuze uit 'Full Message', 'Private Message' en 'No Message'.

• Geupdate artikelReacties


  • Robbin

    11 augustus 2011 om 18:02

    Weet iemand ook waar de mogelijkheid is gebleven in iOS 5 herhalende tekst berichten uit te schakelen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!