11 augustus 2011

iCal: Automatische herinneringen instellen

Wanneer je veel gebruik maakt van iCal voor je afspraken en reminders dan is het handig om hieraan een herinnering aan toe te kennen zodat je de afspraak niet vergeet. Een klein nadeel van iCal vind ik dat je dit altijd handmatig moet instellen per gemaakte afspraak.

Althans dat dacht ik, het is namelijk ook mogelijk om automatisch een herinnering aan een afspraak toe te voegen. Deze instelling is terug te vinden in het iCal menu onder Voorkeuren ▸ Algemeen.

Activeer in de voorkeuren de optie 'Voeg standaardherinnering toe aan alle nieuwe activiteiten en uitnodigingen'. Bij deze optie kun je tevens aangeven hoeveel minuten voor aanvang van de afspraak een herinnering dient te worden weergeven. Wanneer je een dag van te voren een herinnering wilt instellen dan kun je 1440 minuten opgeven (24*60 minuten).

Na het activeren van de optie wordt automatisch een herinnering aan alle nieuwe afspraken toegevoegd.Reacties


 • Tvdm

  11 augustus 2011 om 10:36

  Tja, dat is een van de zaken die je moet instellen bij een herinnering. Ik zou ook graag zien dat je voor elke herinnering kunt instellen op welke wijze hij gemeld wordt. Via mail, met/zonder geluid, enz.

 • Roy

  11 augustus 2011 om 13:03

  Bedankt voor de tip

 • Jan

  11 augustus 2011 om 17:15

  Als ze dit nou in iOS ook eens zouden implementeren… En dat de waarschuwingen goed worden overgenomen. Want een op mijn iPhone/iPad aangemaakte herinnering is op mijn Mac altijd enkel een “bericht”, dus zonder geluid.
  Meer keuzes qua waarschuwing zou ook fijn zijn: ik gebruik regelmatig waarschuwingen op 65 minuten tevoren; kan ik in iOS niet instellen.
  Of meer dan 2 meldingen. Kan in iOS ook niet. Beetje jammer…

 • Martin

  12 augustus 2011 om 21:14

  Veel interessanter vind ik eigenlijk hoe je juist alle meldingen uitzet. Standaard komen er als ik een nieuwe afspraak maak 2 soorten herinneringen: Een e-mail en een melding. Deze moet ik steeds handmatig uitzetten. Is er ook een manier om alle nieuwe afspraken standaard geen melding/herinnering te laten geven?

  Via instellingen heb ik alleen gevonden: “Schakel alle meldingen uit”; maar dit helpt niet

 • Jerrold

  16 augustus 2011 om 18:20

  Ik heb hetzelfde probleem als Martin, ik krijg ook standaard ‘e-mail’ en ‘bericht’ op 10 minuten van tevoren. Maar alleen bij mn Google agenda is dat, bij ‘thuis’ niet.

  Als daar een optie voor is, hoor ik het graag. En idd ‘schakel alle meldingen uit’ helpt niet.

 • Jerrold

  16 augustus 2011 om 18:25

  Nevermind, ik heb het al gevonden. Bij Google Agenda de ‘standaardmeldingen’ uitzetten.

 • Kevin

  5 september 2011 om 20:06

  Waar heb je deze standaardmeldingen uitgezet? In iCal of via gmail.com?

 • Jasper Kouwenoord

  17 december 2011 om 14:01

  SELECT 0 MINUTEN?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!