12 augustus 2011

10.7OS X Lion: Gecodeerde Time Machine backups

In Mac OS X Lion is het mogelijk om de Time Machine back-ups te coderen op dezelfde mannier als File Vault 2 dat doet op interne en externe harddisks. Om gebruik te kunnen maken van gecodeerde Time Machine back-ups dient de back-up locatie echter wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.

• Het is niet mogelijk om de gecodeerde back-ups te gebruiken in combinatie met een Time Capsule of een USB Harddisk die verbonden in met een Airport Extreme. De hardware van deze apparaten ondersteunt het coderen van de gegevens (nog) niet.

• Wanneer je gebruik maakt van OS X Server dan dient deze voorzien te zijn van OS X Lion 10.7 server, alleen dan is het mogelijk om gecodeerde Time Machine back-ups te maken op netwerklocaties.

• Als je gebruikt maakt van een 'direct-attached' harddisk via bijvoorbeeld USB, FireWire of Thunderbolt dan is het zonder problemen mogelijk de gecodeerde Time Machine backups te activeren.

Je kunt de Gecodeerde Time Machine back-up activeren in  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Time Machine, selecteer de gewenste backup locatie en activeer de optie: 'Codeer reservekopieschijf'. Wanneer je de locatie niet kan worden gebruikt zal de optie in het grijs worden weergegeven.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!