1 augustus 2012

10.810.8 Features: Finder

In Mac OS X 10.8 Mountain Lion hebben niet alle applicaties een grote update gekregen. Sommige, waaronder Finder, hebben een kleine update gekregen. Dit echter niet dat het geen belangrijke updates zijn.

In Finder is het mogelijk om een externe harddisk vanuit Finder te voorzien van een wachtwoord, eenvoudig bestanden te delen met behulp van Airdrop en zijn er enkele nieuwe multitouch gestures toegevoegd.

In Mountain Lion staat het delen van informatie en bestanden centraal. Wanneer je een bestand wilt delen in Finder kun je met behulp van de deel-knop in de knoppenbalk de gewenste dienst selecteren. Op deze manier is het ook mogelijk om een bestand te delen via Airdrop. Het is dus niet meer nodig om Airdrop te starten in Finder om hier gebruik van te kunnen maken. Tevens werkt de deelfunctie ook met behulp van de rechtermuisknop en selecteer vervolgens de optie 'Deel'.

Wanneer je in Finder een bestand wilt bekijken in Quick Look kun je dit nog steeds op de oude manier doen met behulp van de spatiebalk. Het is nu ook mogelijk om met drie vingers te dubbel klikken op het trackpad om een bestand te bekijken in Quick Look.

Een externe drive (USB stick, hard disk, etc.) kun je nu direct coderen met behulp van Filevault. Klik met behulp van de rechtermuis knop op de optie 'Codeer' en geef het gewenst wachtwoord op. De drive zal nu automatisch worden gecodeerd.

In Mac OS X 10.6 en eerder was het mogelijk om de categorieën (gedeeld, apparaten, etc) in de linker navigatie kolom van Finder te veranderen van plaats. Dit was in 10.7 niet meer mogelijk. Apple is op hun oude gewoonte terug gekomen en vanaf 10.8 is het weer mogelijk om de categorieën in Finder te verplaatsen. Dit doe je door de categorie te slepen in de navigatiekolom.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!