6 juli 2013

Quick Look: Meerdere afbeeldingen bekijken

quicklook-iconIn OS X Finder kun je met de Quick Look functie een voorvertoning bekijken van bestanden (afbeeldingen, documenten, video's etc). Selecteer het bestand en gebruik de spatiebalk om Quick Look te activeren. Maar Quick Look gaat verder dan alleen maar een snelle voorvertoning.

Je kunt met Quick Look ook meerdere bestanden in één keer bekijken. Selecteer hiervoor meerdere bestanden in Finder en druk op de spatiebalk om Quick Look te activeren. Hierna kun je met behulp van de pijltoetsen bladeren door de bestanden. Wanneer je een overzicht wilt zien van alle geselecteerde bestanden klik dan op de knop met de 4 vierkantjes links bovenin het Quick Look venster.

quicklook

Ook kun je via één bestand Quick Look activeren en vervolgens de overige bestanden in een map bekijken. Als de lijst- of kolomweergave is geactiveerd gebruik je de omhoog en omlaag-pijltoets om te bladeren door de bestanden. In de symbolen of coverflow weergave gebruik dien je gebruik te maken van de rechter en linker-pijltoetsen.

De Quick Look optie is vooral handig in de prullenmand, bestanden kunnen namelijk vanuit de prullenmand niet geopend worden. Het is wel mogelijk om de bestanden met behulp van Quick Look te bekijken. Zo kun je een bestand eventueel eerst bekijken en daarna terugplaatsen voordat je de prullenmand leegmaakt.

Meer over Quick Look kun je hier terugvinden.Reacties


 • Sander

  6 juli 2013 om 12:01

  Bladeren met pijltoetsen naar links en rechts of boven en onder…? Want ik kan zelfs met 1 bestand geselecteerd al bladeren tussen alle bestanden, daar hoef ik niet perse meerdere bestanden voor te selecteren…

 • bartok

  6 juli 2013 om 22:00

  @Sander: is dat niet wat er reeds in de tekst stond, je activeert 1 bestand en bladert verder.

  De meerdere bestanden optie is (zoals ook reeds in de tekst vermeld) vooral handig met de ‘vierkantjes’ toets, waardoor je een overzicht krijgt.

  En als je alles in fullscreen wilt zien gebruik ik vaak, na het selecteren van meerdere bestanden, de alt-toets, waardoor je het ‘oogje’ van ‘geef snel weer’ verandert en dit dan vervolgens aanklikt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!