14 juli 2011

Een slideshow activeren met behulp van Quick Look

Met Mac OS X is het ontzettend eenvoudig om snel een foto slideshow te starten. Je kan hiervoor gebruik maken van de Quick Look feature die vanaf Leopard en hoger aanwezig is in Mac OS X. Met Quick Look is het mogelijk om een document, afbeelding, video of audio bestand direct vanuit Finder te bekijken/luisteren.

Het mooie van Quick Look is dat er geen applicatie hoeft te worden gestart. Je activeert Quick Look door in OS X Finder een bestand te selecteren en daarna de spatiebalk in te drukken.

Het is met Quick Look ook mogelijk om meerdere bestanden te openen. Selecteer een aantal foto's (met de cmd⌘-toets) binnen één map. Druk daarna op de spatiebalk. Quick Look opent nu de eerste foto, click op het icoon 'Schermvullende weergave' en automatisch wordt nu een fullscreen slideshow gestart.

MacBook gebruikers kunnen de schermvullende weergave ook activeren door middel van een pinch gesture (uit elkaar duwen van je vingers) op het trackpad.

Wanneer je goed bent in het onthouden van toetscombinaties dan kun je de slideshow ook starten nadat de bestanden zijn geselecteerd met de toetscombinatie option⌥ + cmd⌘ + Y.

Als de slideshow is gestart dan kun je met behulp van de toolbar pauzeren, met de cursor toetsen links en rechts kun je snel door de foto's bladeren. Omdat Quick Look ook andere bestanden kan weergeven is het ook mogelijk om video's en overige documenten aan de slideshow toe te voegen.Reacties


 • Eddy

  14 juli 2011 om 10:40

  pinch en punch gestures werken ook op een imac hoor… Dus de zin zou moeten zijn… Mensen met een trackpad….

 • Mowat

  14 juli 2011 om 10:43

  Ik gebruik het ook om meerdere geluidsbestanden achter mekaar af te spelen. Ze hoeven niet in iTunes te staan , gewoon selecteren in de map , spatiebalk en spelen.

 • Barry

  14 juli 2011 om 19:26

  ook ik gebruik het regelmatig om geluidsbestanden achter elkaar af te spelen,
  alleen wat irritant is, is als je een ander programma gaat gebruiken (terwijl het geluid afspeelt) het per direct stopt (quick look functie)

Een reactie toevoegen: