2 augustus 2012

10.810.8 Features: Game Center

Game Center is het gamenetwerk van Apple dat we kennen uit iOS. Het geeft je de mogelijkheid om samen met vrienden en onbekenden games te spelen, scores te vergelijken en achievements te behalen. Net zoals in iOS kunnen al deze opties ook bekeken worden in de Mac OS X versie van Game Center.

Het voordeel van de multiplayer games is dat ze niet OS X gebonden zijn, dit wil zeggen, dat het als OS X gebruiker mogelijk is het op te nemen tegen een iOS gebruiker die dezelfde game bezit (omgekeerd is dit natuurlijk ook mogelijk).

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een spel zal je hiervan een notificatie ontvangen in het berichtencentrum. Dit is ook het geval wanneer je aan de beurt bent in een spel dat om de beurt moet worden gespeeld (turn-by-turn).

Je kunt met behulp van Game Center ook gebruik maken van 'in-game voice chat'. Dankzij deze functie kun je tijdens het spelen van een multiplayer game via de geïntegreerde of een externe microfoon praten met je tegenstander.

Via de ouderlijktoezicht opties is het mogelijk om toegang tot multiplayer games uit te schakelen en heb je de mogelijkheid om vrienden te blokkeren.

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • Martin Rijken

  2 augustus 2012 om 15:36

  Kunnen jullie geen truck verzinnen om de hele Game Center te deleten? Alhoewel sommige spellen echt gaaf zijn , zoals bijv. Dark Nebula en Avatar, heb ik totaal geen belangstelling voor GameCenter, het is zelfs akelig storend. Voor een Game Center-verdwijntruck heb ik zelfs wel een paar Euro over. Martin RijkenOslo

 • Tom van Doorne

  23 oktober 2012 om 13:17

  Helemaal met Martin Rijken eens!
  Wat een gezeik. Steeds weer datirritante Game Center in beeld als je een spelletje start.

 • Riet van Pelt

  8 oktober 2015 om 13:45

  Het hele game Center werkt nog steeds niet nadat ik ios 9 en 9.0.1 en 9.0.2
  Heb geïnstalleerd. Jammer hoor want ik speel een paar spellen die via Game Center lopen.

 • Mary

  22 november 2015 om 22:53

  Hoe schakel ik dat rottige game center uit? Heb een iphad2.
  Gek word je ervan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!