4 november 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 26)

• Time Machine

Wanneer je een back-up maakt met behulp van Time Machine op een Time Capsule dan is het in Mountain Lion mogelijk om deze te coderen (encrypten). Tevens is het ook mogelijk om in Time Machine meerdere locaties te gebruiken voor je back-ups. Op deze manier is het mogelijk een back-up te maken op je verschillende locaties zoals bijvoorbeeld op het werk en thuis.

• Berichtencentrum

In Mac OS X Mountain Lion is het mogelijk een melding te 'snoozen'. Wanneer je een melding ontvangt die op het scherm blijft staan dan dien je deze handmatig af te sluiten. Wanneer je op de knop 'snooze' klikt zal je de melding na 15 minuten opnieuw ontvangen.

• Dock

Wanneer je de grootte van het Dock wilt aanpassen vanuit het Dock zal je merken dat de zwarte pijl is veranderd in een grootte witte pijl. Een klein detail dat gewijzigd is in Mac OS X Mountain Lion.

• Systeemvoorkeuren

Er is een nieuw icon verschenen in de systeemvoorkeuren. Het icon van het beeldscherm is namelijk gewijzigd in een nieuw en strakkere variant. Je kan zelf een kijkje nemen via  ▸ Syteemvoorkeuren.. of bekijk de onderstaande afbeelding.

Game Center

De multiplayer games die gespeeld kunnen worden via het Game Center zijn niet OS X gebonden. Dit wil zeggen dat het als OS X gebruiker mogelijk is om het op te nemen tegen een iOS gebruiker die dezelfde game bezit (omgekeerd is dit natuurlijk ook mogelijk).

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


 • laurens

  5 november 2012 om 10:55

  Deze 5 wijzigingen waren toch al eens voorbij gekomen..?

 • TuanRonald

  6 november 2012 om 9:30

  sinds de laatste update gaat de accu van mijn MacBook Pro korter mee, wel 30% minder.Zijn er meerdere mensen die dit probleem ook hebben?

 • Jacob M

  22 augustus 2013 om 8:38

  Coderen van backup via TM is wel mogelijk voor een externe schijf maar niet voor mijn Time Capsule. Het vinkje blijft grijs.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!