4 november 2012

iOS 6iOS 6: Een iMessage versturen naar een e-mailadres

De afgelopen tijd heb je het vast al gemerkt wanneer je gebruik maakt van iMessage op je iPhone, iPad of iPod. iMessage kampt de laatste tijd met storingen en is het niet mogelijk om een bericht te versturen. Dit kan erg frustrerend zijn, gelukkig heeft Apple het mogelijk gemaakt om je bericht dan toch nog te versturen via een tekstbericht (SMS).

Sinds iOS 6 is er naast tekstbericht nog een extra optie bijgekomen. Zo kun je het bericht doorsturen naar het e-mailadres dat bij de contactpersoon hoort. Dit kan erg handig zijn wanneer je in het buitenland bent en geen kosten wilt betalen voor het verstuurde bericht.

Om een bericht door te sturen naar een e-mail adres ga je als volgt te werk. Tijdens het versturen van een iMessage tap je tweemaal op het bericht. Je zal zien dat er twee opties tevoorschijn komen genaamd: 'Kopieer' 'en 'Stuur naar e-mailadres'

Echter is er een nadeel aan deze functie, 'Stuur naar e-mailadres' komt alleen tevoorschijn wanneer je een iMessage gesprek voert naar een e-mailadres. Wanneer het iMessage gesprek wordt gevoerd via het telefoonnummer zal de optie 'Stuur als tekstbericht' verschijnen. Laten we hopen dat in de toekomst beide opties beschikbaar zullen komen.

Meer tips over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


 • carolien

  9 november 2012 om 14:23

  Bij mij werkt imessage momenteel helemaal niet meer.
  Was er heel blij mee maar wat ik nu ook probeer het is er niet meer.
  Iemand een idee? oplossing?

 • Jolanda

  2 februari 2013 om 21:58

  Twee dagen geleden mijn iPhone 3GS geupdate naar iOS 6.1, werkt mijn iMessage niet meer, kan ook andere mensen geen iMessage versturen .. Terwijl ik weet dat zij ook iMessage gebruiken.. Alle blauwe ballonnetjes zijn weg.. Alles wat ik verzend gaat als sms weg ( groen) Heb al gereset, alle instellingen terug gezet.. Niets helpt.. Suggesties zijn welkom

 • wikash

  13 april 2013 om 21:39

  Heeft te maken met t mobile…..ik heb een abbo bij hun…..werkt voor geen meter….nooit meer t mobile

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!