3 november 2012

WappZapp: Handig en eenvoudig online televisie bekijken op je iDevice

Online televisie wordt steeds populairder, zo hoef je vanaf nu niet meer op een bepaald tijdtip een programma te bekijken op je televisie. Tegenwoordig kun je met de on demand functie of online een programma terugkijken. Handig, dus daar spelen graag tal van applicatie op in.

WappZapp is daar een mooi voorbeeld van, deze applicatie ontworpen door Nederlandse ontwikkelaars brengt leuke online video samen in één overzicht. Op deze manier is het vrij eenvoudig om leuke internet video's te ontdekken, maar ook je favoriete Nederlands- en Engelstalige programma's te bekijken.

Zo kun je allerlei programma's opvragen van Uitzending Gemist, SBS6, NET5, NOS, Nu.nl, YouTube, enzovoorts. WappZapp gebruikt alleen de vrij beschikbare video's, daarom is het voorlopig nog niet mogelijk om bijvoorbeeld RTL programma's te bekijken.

WappZapp is te gebruiken op je iPad, iPhone of iPod Touch. Je kunt op verschillende manieren de video bekijken, uiteraard op je iDevice, maar je kunt ook de video doorsturen naar je Mac, Computer of televisie. Om het programma te bekijken op televisie kun je gebruik maken van Airplay, door de video te starten en vervolgens op de Airplay knop de tappen wordt met behulp van een Apple TV de video gestreamd naar je televisie.

Echter is het niet noodzakelijk om een Apple TV aan te schaffen om video's van wappZapp te bekijken op je TV. Wanneer je beschikt over een televisie met internet browser kun je navigeren naar www.wappzapp.tv en is het mogelijk met behulp van een code in de browser de app te koppelen. Op deze manier kan je het videoaanbod van wappZapp doorsturen naar je TV. Verbinding maken met een computer of Mac werkt op dezelfde manier.

De applicatie is erg handig in gebruik, via de verschillende categorieën kun je snel video's sorteren op genre. Voorbeelden hiervan zijn: films, sport, series, kids, lachen, technologie, enzovoorts. Uiteraard kun je ook gewoon uitzending gemist, NOS, NET5, enzovoorts raadplegen. Via de ingebouwde zoekfunctie kun je snel zoeken naar een programma.

Eenvoudig kun je video's markeren als favoriet en selecteren om later te bekijken. Via de instellingen kun je wappZapp verbinden met je TV en Facebook. Met behulp van Facebook kun je vrienden volgen, hun favorieten bekijken en zien welke programma's zij zoal bekijken.

WappZapp is een leuke manier om interactief kennis te maken met het grote aanbod van video's die online te raadplegen zijn. Bovendien is de applicatie gratis te downloaden in de App Store en is beschikbaar voor iPad, iPod Touch en iPhone. WappZapp is naar ons gevoel het beste te gebruiken op een iPad omdat deze versie net iets duidelijker en eenvoudiger te gebruiken is.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer reviews over Applicatie kun je hier terugvinden.Reacties


 • Stefan Koop

  3 november 2012 om 10:06

  Goeie applicatie :

 • Karel

  3 november 2012 om 10:13

  Goeie tip! Ik had al eens van de naam gehoord maar ga nu zeker proberen voor jet weekend.

 • Schoonmaakbedrijf SCHOONPAND Amsterdam

  3 november 2012 om 10:38

  Wij hebben het ook even getest en het werkt goed!

 • Schoonmaakbedrijf Amsterdam Gorrim

  14 januari 2014 om 1:47

  geweldige app, thanks

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!