4 november 2012

Een mini review van de iPad mini

De iPad mini is sinds vrijdag te koop over de hele wereld. Deze nieuwe iPad telg heeft een kleiner scherm dan de standaard iPad en is ook nog eens een stuk compacter en hierdoor makkelijker mee te nemen. De meningen over de iPad mini waren bij de introductie verschillend en dat resulteerde in korte rijen en een hoge beschikbaarheid van het apparaat. Bij Appletips hebben we de iPad mini nu enkele dagen getest en we zijn zeer positief over het apparaat.

Het scherm

De iPad mini heeft een 7.9 inch scherm met een resolutie van 1024x768 pixels, dit betekent dat het geen Retina scherm met hoge resolutie is. De pixel-dichtheid (DPI) is 163 pixels per inch, tegenover de 264 pixels per inch van de iPad 3 en 4. De resolutie van de iPad mini is gelijk aan die van de eerste generatie iPad en de iPad 2. Doordat het scherm van de iPad mini kleiner is heeft deze een hogere pixel-dichtheid van 163 pixels per inch tegenover de 132 pixels per inch van de iPad 2.

Het retina scherm is echter wel een groot gemis in de iPad mini. Zo zijn de kleuren op het scherm van de iPad mini stukken minder contrastrijk en levendig dan op de iPad 3 en 4. Wanneer je een iPad of iPhone met retina scherm gewend bent, dan is het even wennen dat je weer de pixels ziet in het scherm.

Snelheid

Apple heeft ervoor gekozen om de iPad mini te voorzien van een 'ouder' type processor namelijk de A5 processor. Deze kennen we van de iPad 2 en de iPhone 4S. Binnen de iPad mini configuratie is de processor echter erg snel en zijn er geen haperingen bij intensieve taken en het spelen van zware belastende grafische games.

Dun en licht

De iPad mini is ongelofelijk licht en dun, het verschil in gewicht tussen de iPad en de iPad mini is zeer groot. Het apparaat weegt slechts 308 gram en is hierdoor 53 procent lichter dan zijn grote broer en is slechts 7.2mm dik. De afmetingen en het gewicht maken het apparaat erg geschikt om langere tijd vast te houden.

Pluspunten:

• Zeer mooi ontwerp
• Goede kwaliteit (video)camera
• Zeer handig formaat voor het spelen van games
• Opmerkelijk licht en dun

Minpunten:

• Geen retina scherm
• Zoals ieder Apple product hang ook aan de iPad mini een 'fors' prijskaartje.

Bekijk ook ons filmpje over de iPad mini

 Reacties


 • Matthijs

  4 november 2012 om 16:25

  Leuk filmpje! Welke achtergrond gebruik je?

 • Jonas Fabry

  4 november 2012 om 16:29

  Goed gemaakt en ziet er leuk uit!! ^^
  Kan niet wachten tot ik hem ook heb!! =D

 • Arjan

  4 november 2012 om 18:33

  Leuk ding!!

 • saskia

  4 november 2012 om 20:48

  Jammer dat je 2 weken moet wachten als je m online hebt gekocht

 • Saskia

  4 december 2012 om 19:47

  Ik heb inmiddels 2 weken, ben zeer tevreden!!

 • George Anna

  2 mei 2013 om 12:07

  Er is een alternatief van de iPad Mini genoemd Goopad Mini in de OrientDeal, het komt met dual core en android 4.1OS met 8 inch HD-scherm.

  There is one alternative of ipad Mini called Goopad Mini in the OrientDeal, it comes with dual core and android 4.1OS with 8 inch HD Screen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!