3 maart 2012

10.8OS X Mountain Lion: Game Center

Gamecenter is een zeer handig platform voor gamers onder iOS. Je kunt de scores bijhouden van je vrienden, achievements verzamelen en natuurlijk multiplayer games spelen. Vooral dat laatste is een zeer belangrijke functie in Game Center.

Multiplayer games spelen was voorheen alleen mogelijk tussen verschillende iOS devices. Apple heeft ervoor gekozen om het Gamecenter platform door te ontwikkelen en nog groter te maken door Game Center te integreren binnen OS X 10.8 Mountain Lion.

Dezelfde applicatie, dezelfde functies

Veel verschillen tussen de iOS en de Mac OS X versie zijn er niet te vinden. De applicatie lijken identiek op elkaar en hebben ook exact dezelfde functionaliteit. Ook in Game Center voor OS X kun je wereld rankings bijhouden, vrienden toevoegen en gebruik maken van de multiplayer optie. Op dit het moment zijn er nog geen games beschikbaar in de Mac App Store die gebruik maken van Game Center.

Het vernieuwende aan Game Center is dat je nu met de hele Apple familie multiplayer games kunt spelen of het nu op een iPad, iPhone of een Mac is.Reacties


 • michel

  3 maart 2012 om 9:27

  Gisteren even 10.8 op een externe hdd geïnstalleerd, maar loopt wel snel en soepel. De nieuwe functies zijn wel geweldig moet ik zeggen.

 • meeuw

  3 maart 2012 om 15:50

  Lion vind ik qua snelheid aardig zuigen. Maar ik weiger te betalen voor een update. Hoe kan ik gamecenter uitzetten ? En ook die op mijn phone ? Mega irritant.

 • Simon

  4 maart 2012 om 9:51

  Meeuw waarom weiger je te betalen? Vroeger betaalde je ongeveer even nattevingerwerk 150 euro voor een upgrade, nu iets van c/a 20 v/d eerste sessie en straks mogelijk weer zon bedragje v/d update. ik begrijp de weerstand niet.

 • Jordy

  5 maart 2012 om 7:56

  @Meeuw, hoe bedoel je mega irritant. Heb d’r geen last van. En wat de update betreft, laat maar komen. Prima prijsje en altijd nog beter dan Windows waar je ong. 180,- voor moet betalen.

Een reactie toevoegen: