15 augustus 2012

10.810.8: Snel zoeken in Launchpad

Op het eerste zicht heeft Launchpad weinig verandering ondergaan, toch zijn er een aantal extra functies toegevoegd aan deze iOS achtige applicatie. Deze kun je terug vinden in dit artikel.

Één van de voordelen in Launchpad is de zoekfunctie, echter vinden vele gebruikers deze overbodig in OS X vermits Spotlight toegang biedt tot alle bestanden en applicatie in OS X. Echter wanneer je regelmatig gebruik maakt van Launchpad zullen onderstaande opties wel goed van pas komen.

Wanneer je Launchpad opstart via het Dock of met behulp van de F4 toets op je Mac toetsenbord (2011 of later) is het mogelijk onmiddellijk te typen in het zoekveld zonder hiervoor deze handmatig te activeren.

De zoekfunctie in Launchpad is echter nog handiger in gebruik dankzij de uitgebreide zoek mogelijkheden. Hierdoor kun je de engelse benaming van een applicatie ook gebruiken als zoekcriteria. Wanneer je 'preview' invoert zal de voorvertoning applicatie worden weergegeven. Daarnaast is het niet nodig de hele naam in te voeren van een applicatie, de eerste drie letters zijn al voldoende. OS X selecteert namelijk onmiddellijk alle applicatie die de opeenvolgende letters bevatten.

De handigste zoekfunctie is namelijk gebruik maken van de initialen, zo kun je in het zoekveld QT invullen en zal Quick Time worden weergegeven, dit kan dus ook voor bijvoorbeeld Photo Booth (PB), Game Center (GC), enzovoorts. Uiteraard kun je dit voor alle applicatie doen die bestaan uit twee of meerdere woorden.

Meer tips voor Launchpad kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!