15 augustus 2012

De RSS knop opnieuw activeren in Safari 6

Met de komst van Mountain Lion hebben we ook afscheid moeten nemen van bepaalde functies waaronder de RSS mogelijkheid in Safari. Apple ziet namelijk nog maar weinig toekomst in deze functie en heeft deze daarom verwijderd uit Safari 6.

Veel Mac gebruikers vinden dit een groot gemis, ook al bieden veel webpagina's de mogelijkheid via hun pagina toegang te krijgen tot de RSS feed. Wanneer je liever de RSS functie terug wilt activeren in OS X kun je gebruik maken van de gratis 'Subscribe to feed' extensie voor Safari. Hierdoor kun je snel en eenvoudig een feed toevoegen vanuit de knoppenbalk van Safari.

Download hier de extensie 'Subscribe to feed'.

Wanneer de extensie is gedownload kun je deze installeren, dit doe je door te dubbelklikken op het bestand en vervolgens de optie 'installeer' te kiezen. Automatisch wordt deze dan geactiveerd in Safari.

Wanneer je een pagina opent zal de extensie automatisch zoeken naar een beschikbare RSS-feed. Als deze aanwezig is zal de RSS knop naast de adresbalk actief worden en kun je hierop klikken om de RSS feed toe toevoegen aan je RSS applicatie op je Mac.

Wanneer je de extensie liever niet meer wilt gebruiken kun je deze eenvoudig verwijderen of deactiveren via

Safari ▸ Voorkeuren ▸ Extensies

Schakel de optie 'Subscribe to feed activeren' uit of klik op de optie 'Installatie verwijderen'

Omdat de Mail applicatie in OS X geen RSS meer ondersteund zul je opzoek moeten gaan naar een alternatief. Er zijn verschillende betaalde en gratis RSS-readers te vinden in de Mac App Store, appletips heeft een top 3 samengesteld.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Pulp
PulpCategorie: News, Productivity
Ontwikkelaar: Acrylic Software
Mac OS X  4+  6 MB DOWNLOAD  € 10.99

Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

De 'Subscribe to feed' extensie is gemaakt door Daniel Jalkut van Red Sweater Software.

Meer tips over Safari kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Matthijs

  15 augustus 2012 om 9:44

  Wanneer ik op de knop druk, krijg ik de melding “Geen RSS-lezer geïnstalleerd”. En ik heb één van de RSS lezers gedownload die in dit artikel staat.

 • seagull

  15 augustus 2012 om 12:30

  Ik gebruik het RSS-programma “Shrook” (http://www.utsire.com/shrook/). Dit programma bevalt me goed. Een alternatief zou ook nog het programma ” Thunderbird” van Mozilla kunnen zijn. Voor de gebruikers van Firefox misschien een alternatief. Het is een e-mail toepassing met RSS-mogelijkheid en tekstmogelijkheid voor nieuwsgroepen.

 • macboekje

  15 augustus 2012 om 19:26

  Nog een RSS-programma, dat mij uitstekend bevalt: Vienna, open source.

 • chris

  16 augustus 2012 om 9:56

  Bedankt ik zoek al de hele tijd zo’n extensie voor safari want ik mist het al de eerste dag van mountain lion!.

Een reactie toevoegen: