14 augustus 2012

10.8: Bestanden kopiëren met behulp van Schermdeling

Tijdens het gebruik van de schermdeling functie in Mountain Lion zul je merken dat de knoppenbalk is aangepast. De grote iconen zijn vervangen door geschreven tekst zodat deze minder ruimte inneemt en alles een stuk overzichtelijker wordt.

Dit is op het eerste zicht de enige verandering in deze applicatie, echter is er nog één heel grote functie aan toegevoegd die Apple 'geheim' heeft gehouden. Vanaf nu is het mogelijk om bestanden te kopiëren vanuit de schermdeling of naar de schermdeling toe.

Zo kun je dus met behulp van de schermdeling applicatie een bepaalde Mac openen en hieruit bestanden en mappen kopiëren met behulp van een sleepbeweging vanuit de applicatie naar de huidige Mac. Sleep het bestand of map naar de rand van het scherm van de applicatie en plaats het bestand naast het tweede scherm.

Automatisch zal het bestand gekopieerd worden naar de andere Mac. Op deze manier kun je dus snel en eenvoudig bestanden wisselen zonder hiervoor een externe harde schijf of Airdrop te gebruiken.

Screencast:

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Robert

  14 augustus 2012 om 23:10

  goeie tip, veel handiger als airdrop.
  Ik hoed nu niet meer heen en weer te lopen tussen beide macs

 • Mishell

  16 augustus 2012 om 13:57

  Werkt dit ook van Mountain Lion naar Snow Leopard? Ik heb het geprobeerd maar slepen lukt niet!

Een reactie toevoegen: