Menu

14 augustus 2012

10.810.8: Het bewaren van documenten in iCloud uitschakelen

In Mountain Lion heeft Apple de functies van iCloud flink uitgebreid. Zo is het mogelijk om bestanden vanaf nu eenvoudig te bewaren in iCloud. Teksteditor, iWork en Voorvertoning kunnen gebruik maken van deze functionaliteit.

Echter horen we de laatste dagen veel gebruikers klagen over deze functie. Deze storen ze zich aan het extra venster dat wordt geopend bij het gebruik van deze applicaties en willen liever hun documenten lokaal bewaren op hun Mac. Wanneer je een actief iCloud abonnement in je bezit hebt is vrijwel automatisch deze functie geactiveerd. Het is vrij eenvoudig om deze functie te deactiveren. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open systeemvoorkeren ( ▸ Systeemvoorkeuren…)
• Selecteer het tabblad ‘iCloud’
• Schakel de optie ‘Documenten en gegevens’ uit

Eerder aangemaakte documenten worden door deze actie automatisch verwijderd uit iCloud. Hierdoor is het niet meer mogelijk om documenten te bewaren in iCloud en deze vervolgens niet meer te bewerken op je iDevice of andere Mac die beschikt over iCloud en 10.8. Wanneer je nu Teksteditor, iWork of Voorvertoning opent wordt automatisch een nieuw document geopend en geen extra keuze venster.

Echter heeft de optie ‘Documenten in iCloud’ tal van voordelen, lees hiervoor volgend artikel. Daarnaast worden documenten die nog niet voorzien zijn van een naam of handmatig zijn opgeslagen automatisch bewaard in iCloud als een back-up.

Meer tips over iCloud kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • A.van Loosbroek 15 augustus 2012 om 15:32

    LS,
    ik stoor mij enorm aan die kleine vensters bij het openen van de diverse applicaties. Door uitschakelen iCloud als omschreven (alle “V”-tekens weg) verdween ook de inhoud van mijn adresboek. Na weer inschakelen met “V” keerden die adresgegevens alle weer terug gelukkig. Maar hoe en waar sla ik die nu op in de computer buiten iCloud om ??
    Voorts: installeren van “FIX voor draadloos netwerkproblemen (op mijn iMac met versie 10.7.4 en Lion) waarschuwt men mij voor “verkeerd gebruik van de onderstaande procedure kan leiden tot complete herinstallatie van je Mac”.
    Ik heb ooit Leopard ge-updated naar Lion (aangekocht/gedownloaded van de Applewinkel); waar blijft die (mijn !) Lion-update als ik werkelijk zou moeten her-installeren met de destijds bij mijn iMac geleverde Leopard-schijven ???

  • Arléne Valgaeren 6 maart 2014 om 16:56

    Ik heb bij iCloud gegevens uitstaan, en nog blijft er in het venster van safari, de tabbladen van iCloud zichtbaar

Een reactie toevoegen: