10 mei 2013

Vijf handige tips voor OS X (Deel 8)

Apple_LogoDashboard

Wat veel Mac gebruikers niet weten is dat het mogelijk is om een widget afzonderlijk te refreshen. Het is dus niet nodig om het Dashboard volledig opnieuw op te starten wanneer je bijvoorbeeld de weerwidget wilt verversen.

Om een widget te refreshen klik je éénmalig op de widget en gebruik je vervolgens de toetscombinaite cmd⌘ + R. Je zult merken dat de widget een soort van leuk 'swirl'-effect vertoond tijdens het refreshen.

Gebruikershandleiding

Bij aankoop van een Mac krijg je altijd beknopte informatie over de Mac meegeleverd. De volledige handleiding over je Mac en OS X is standaard aanwezig in OS X. De handleiding kun je openen via:  ▸ Over deze Mac ▸ Meer info… Vervolgens klik je rechtsboven op 'ondersteuning'. Klik op de gewenste handleiding om deze te bekijken. Via het tabblad 'Service' kun je nagaan of de Mac nog wordt ondersteund voor Apple Care en kun je de service- en reparatieopties bekijken.

Handleiding-os-x

Voorvertoning

Een PDF-document kun je openen en bekijken in voorvertoning. Wanneer je snel een bepaalde pagina wilt bekijken in het document kun je gebruik maken van de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + G of via: Ga ▸ Ga naar pagina. Tevens is het ook mogelijk om het pdf-document te delen via e-mail vanuit voorvertoning. Ga hiervoor naar: Archief ▸ E-mail geselecteerd PDF-document.

Mail

Bij het verwijderen van een e-mail wordt deze bewaard in de prullenmand van de Mail applicatie. Hierdoor heb je op een later tijdstip alsnog toegang tot de e-mail. Wanneer je deze prullenmand wilt legen kun je dit doen met behulp van de toetscombinatie shift⇧ + cmd⌘ + backspace.

prullenmand-verwijderen-mail

Finder

Wanneer je in Finder gebruik maakt van de 'Symbool en tekst' weergave is het niet eenvoudig om terug te keren naar bovenliggende map. Met behulp van de toetscombinaite cmd⌘ + pijl omhoog kun je snel en eenvoudig terugkeren naar bovenliggende map.

Meer tips over os x kun je hier terugvinden.Reacties


  • Cees

    10 mei 2013 om 10:06

    Dank voor alle handige tips. Maar nu we hebben over die ‘tekstballonnen’ als ‘Weet u zeker etc…’: is het ook mogelijk om die te onderdrukken? Ik vind het een beetje onzin om elke keer een bevestiging te moeten lezen c.a. weg te klikken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!