9 mei 2013

Mailbox: Een nieuwe manier van mailen

mailboxiconMailbox, de applicatie die sinds kort is overgenomen door Dropbox is een veel besproken app. De applicatie is momenteel nog alleen gericht op de Gmail gebruiker. De toepassing van handige gestures in de Mailbox applicatie zorgen voor een zeet positieve en unieke gebruikerservaring.

De applicatie ziet er strak en overzichtelijk uit en de mogelijkheid om e-mail berichten te archiveren, verwijderen of snoozen. Dankzij het handige notificatie systeem zal je nooit een e-mail bericht missen. Mailbox is gratis te downloaden in de iOS App Store, hieronder een kleine handig overzicht over het gebruik van de applicatie.

Na het downloaden van de app kun je onmiddellijk inloggen met behulp van je Gmail account. Je krijgt direct een overzicht van je inkomende berichten te zien, van hieruit kun je snel berichten verwijderen of archiveren. Met behulp van een korte swipe-beweging naar rechts kun je een bericht verplaatsen naar je archief. Deze is te herkennen aan de groene kleur. Met behulp van een lange swipe-beweging naar rechts kun je een bericht verwijderen. Dit is te herkennen aan de oranje/rode kleur.

mailbox1

Bovendien kun je ook eenvoudig een bericht 'snoozen'. Dit wil zeggen dat je later het bericht nog een keer ontvangt op een zelf gekozen periode. Dit kan zijn later die dag, avond, morgen, weekend, enzovoorts. Dit kun je doen met behulp van een korte swipe-beweging naar link en vervolgen en gewenste periode te kiezen. Deze handeling kun je herkennen aan de gele kleur, bovendien kun je ook door een bericht te open deze snoozen door middel van het klokje in de navigatiebalk.

Mailbox2

Daarnaast kun je verschillende lijsten aanmaken, waar je e-mail berichten in kunt bewaren. Deze kun je aanmaken door éénmaal te tappen op de 'meer'-knop (te herkennen aan knop met drie horizontale lijnen) en vervolgens de optie 'Lists' te selecteren. Tap vervolgens op 'Create new list' om een nieuwe lijst aan te maken. Een e-mail bericht kun je dan vervolgens snel in een lijst plaatsen met behulp van een lange swipe-beweging naar links. (te herkennen aan de licht bruine kleur).

Mailbox3

Via de instellingen (settings) van de applicatie is het mogelijk een handtekening in te stellen, meldingen, enzovoorts. De applicatie is op het eerste zicht erg leuk, maar vraagt nog om uitbreidingen en extra features, iets wat Dropbox vast en zeker zal lukken.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer tips over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!