9 mei 2013

iOS 6 en eerder: Een SMS of iMessage bericht op eenvoudige wijze doorsturen (Archief)

Wanneer je in de berichten applicatie op de iPhone een bericht wilt doorsturen kun je dit doen op twee verschillende manieren. Je kunt met behulp van een dubbele tap op het bericht de optie 'kopieer' activeren en deze vervolgens te selecteren. Hierna kun je het bericht plakken in een nieuw bericht.

Er is echter een veel eenvoudigere manier om een bericht snel door te sturen. Dit kun je gebruiken voor een SMS, MMS of een iMessage bericht, inclusief eventuele toegevoegde foto’s of video’s. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de berichten applicatie
• Gaan naar het bericht toe dat je wilt doorsturen
• Tap rechts boven op ‘wijzig’
• Tap op het gewenste bericht, dit kunnen er ook meerdere zijn
• De berichten zullen aangevinkt worden
• Tap rechts beneden op de optie ‘Stuur door’

Doorsturen

Automatisch opent zich er een nieuw venster met het gekozen bericht om door te sturen. Selecteer vervolgens de contactpersoon waarnaar je het bericht wilt doorsturen. Uiteraard kun je extra tekst toevoegen en vervolgens op de knop 'Stuur' te tappen om het bericht door te sturen. Uiteraard kun je deze optie ook gebruiken op een iPad of iPod Touch wanneer je gebruik maakt van iMessage.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige iOS versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Tov

  9 mei 2013 om 12:42

  Ik vind het vreemd dat je voor zo’n handeling de ‘edit’ functie moet misbruiken. Komt een beetje over als WIndows: klik op Start om je computer af te sluiten….

 • Robin

  9 mei 2013 om 13:10

  Je kan natuurlijk ook altijd gewoon nog even je vinger op het berichtje houden voor “kopiëren” kiezen en dat dan weer plakken. Deze functie (zoals in het artikel beschreven) is echter wel handiger als je meerdere berichten in één keer wilt doorsturen.

  Overigens vind ik het wel beter dat het onder één knopje (“edit” functie) zit omdat je anders een weerwar van knoppen en functies krijgt. En Apple gaat nu eenmaal voor “less is more” in het design.

 • Serdar Yayla

  19 mei 2014 om 11:01

  Is het ook mogelijk om berichten (smsjes) automatisch te forwarden naar een andere telefoonnummer?

Een reactie toevoegen: