8 mei 2013

Contacten: Contactgegevens snel afdrukken

Dankzij Contacten heb je altijd snel toegang tot je contactpersonen. Door middel van iCloud worden deze contacten gesynchroniseerd met andere iOS of Mac OS X apparaten. Door iCloud is de kans klein dat je de gegevens van je contacten verliest. Je kunt ze namelijk altijd online opnieuw raadplegen en synchroniseren met een Mac of iOS apparaat.

Wanneer je echter een back-up wilt hebben op papier dan kun je heel eenvoudig de gegevens van je contacten uitprinten in een handig overzicht. Via de Contacten applicatie kun het overzicht uitprinten en hierbij zelf bepalen welke gegevens je op papier wilt hebben. Volg onderstaande stappen om je contacten uit te printen.

Open de Contacten ontacten applicatie en selecteer de contacten die je wilt uitprinten. Houd de cmd⌘-toets ingedrukt om meerdere contacten te selecteren of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + A om alle contacten te selecteren. Selecteer de optie 'Druk Af…' in het Archief-menu in Contacten of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + P. Klik onderaan op 'Toon details' om de extra print-opties te activeren.

druk-af-opties-adresboek

Rechts van de preview vind je de optie 'Stijl' terug, selecteer hier de optie 'Lijsten'. applicatie en selecteer de contacten die je wilt uitprinten. Houd de cmd⌘-toets ingedrukt om meerdere contacten te selecteren of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + A om alle contacten te selecteren. Selecteer de optie 'Druk Af…' in het Archief-menu in Contacten of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + P. Klik onderaan op 'Toon details' om de extra print-opties te activeren. Rechts van de preview vind je de optie 'Stijl' terug, selecteer hier de optie 'Lijsten'.

Met behulp van de optie 'Kenmerken' kun je aangeven welke gegevens dienen uitgeprint te worden. Dankzij deze optie is het dus mogelijk om bijvoorbeeld alleen maar de naam en telefoonnummer uit te printen. Wanneer je de gewenste kenmerken hebt geselecteerd klik je op 'Druk af'.

Meer tips over Contacten kun je hier terugvinden.Reacties


 • Tom Berends

  8 mei 2013 om 10:56

  Goede tip!Vraag: lakei ook exporteren naar Excel of Numbers?

 • Tom Berends

  8 mei 2013 om 10:57

  Tom BerendsGoede tip!Vraag: kan je de lijst ook exporteren naar Excel of Numbers?

 • Adrie

  8 mei 2013 om 12:55

  Nee, helaas

 • Jan Willem

  8 mei 2013 om 19:40

  Backup’s maak je door in het Archief-menu van het Adresboek te kiezen voor Ëxporteer en “contacten-archief” te selecteren. Zet ’t ding vervolgens op een externe disk of in je Dropbox en je hebt een perfekte kopie. Niks overtypen bij problemen, maar gewoon je back-up weer importeren.

 • Jo Jacobs

  25 augustus 2015 om 0:59

  Wat een omslachtig gedoe !!! om gewoon adressen uit te printen op etiketten.
  Adres etiketten ( bijvoorbeeld Avery ) lukt hoegenaamd niet. Mijn vorig adressenbestand ben ik door upgrading ook al kwijt gespeeld. Hiermee zit ik wel al twee dagen tijd te verspelen. Ik werk reeds dertig jaar met Mac maar de laatste evoluties ontgoochelen wel zeeeer sterk !!!!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!