11 mei 2013

OS X: Contacten verwijderen uit de contacten applicatie

Adresboek contactenMet behulp van de contacten applicatie kun je eenvoudig al je contacten beheren en bewaren. Met behulp van iCloud worden alle gegevens gesynchroniseerd. Wanneer je een contact graag wil verwijderen uit de database dan zal je merken dat dit niet mogelijk met behulp van het context-menu (secundaire muisknop).

Gelukkig is het toch vrij eenvoudig om één of meerdere contacten te verwijderen. Selecteer hiervoor het contact dat je wilt verwijderen en gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + delete-knop.

Uiteraard kun je de contacten ook verwijderen via de menubalk, klik hiervoor wijzig en selecteer de optie 'verwijder kaart(en)'

verwijder contacten

Wanneer je merkt dat je meerdere contacten ‘dubbel’ hebt staan in je contacten applicatie kun je automatisch opzoek gaan naar dubbele onderdelen en vervolgens deze samen. Dit doe je via ‘Kaart’ ▸ ‘Zoek dubbele vermeldingen’.

Automatisch wordt je gehele contacten database gescand op dubbele onderdelen. Wanneer deze zijn gevonden kun je ervoor kiezen om deze samen te voegen. Op deze manier wordt er geen enkele informatie verwijderd.

Meer tips over contacten kun je hier terugvinden.Reacties


 • Irene

  6 september 2013 om 20:15

  Elke keer als ik op deze manier probeer contacten te verwijderen, is het in het Wijzig-menu niet mogelijk om de optie “Verwijder kaarten” aan te klikken. Wat ik ook probeer, de contacten kunnen niet verwijderd worden. Wat kan ik hier aan doen?

 • Ron

  20 december 2013 om 10:14

  I love my MAC, maar dit zijn nou van die stomme kleine dingen waarvan ik denk: Wraaaahh! Helaas zitten er nog veel meer van dit soort kleine onhebbelijkheden in mijn MAC die beslist niet nodig zijn. Oorzaak is dat de ontwerpers vaak op een hoger level zitten en compleet voorbij gaan aan de simpele zaken. Kan gebeuren, maar haal dit soort ongemakken eruit in een update. Tip aan MAC: Volg de forums en handel daarop!

 • Ronald

  6 juli 2016 om 12:19

  Ook als ik facebook voor de contacten uitzet blijven alle facebook contacten in het adresboek staan. Zelfs mijn eigen facebookadres staat er (foutief) in, lijkt een verzamenling van mails van anderen.
  Is niet te verwijderen op deze manier!

Een reactie toevoegen: