11 mei 2013

iOS: Het lettertype van de notitie app wijzigen

notitie os xMet behulp van de notitie applicatie kun je snel en eenvoudig belangrijke zaken neerschrijven en deze vervolgens deze bekijken op je iDevice of in OS X (10.8). Met behulp van iCloud worden alle notities eenvoudig bewaard en gesynchroniseerd met al je apparaten.

Het eerste wat opvalt aan de notitie applicatie is het minder duidelijke 'Noteworthy' lettertype. Gelukkig kunnen we het lettertype heel eenvoudig aanpassen naar een duidelijkere variant, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Instellingen
• Selecteer vervolgens 'Notities'
• Kies het gewenste lettertype

notitieslettertype

Onmiddellijk worden alle notities en titels aangepast naar jou gekozen lettertype. In OS X is dit uiteraard ook mogelijk, daarnaast kun je nog een stapje verder gaan door je eigen favoriete lettertype te gebruiken. Hoe je dit precies kunt doen kun je hier terugvinden.

Deze tip is enkel toe te passen in de notitie applicatie in iOS 6 of eerder.Reacties


 • Jan Willem

  11 mei 2013 om 10:13

  Inderdaad leuk dat je het lettertype kan veranderen. Wat minder leuk is, is dat het lettertype in de web-versie van iCloud NIET te veranderen is. Wanneer je in de web-versie een stukje tekst tikt met een aardige opmaak, dan blijft daar in iOS en OSX niets van over. Ga je vervolgens de tekst dan herindelen in iOS of OSX dan lijkt het weer nergens op in de web-versie.

  Samenvattend: de notities-app is leuk, maar halfbakken uitgevoerd door Apple.

 • Nienke

  23 oktober 2014 om 16:00

  Hallo,
  Mijn lettertype is heel groot geworden hoe maak ik dat weer klein ?

  Mvg nienke

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!