11 mei 2013

Objectiv: De standaard webbrowser wijzigen via de menubalk

ObjectiviconSafari is de standaard internet browser in OS X, echter kun je vele alternatieve webbrowsers gebruiken zoals Firefox, Chrome, enzovoorts. Deze kun je dan vervolgens instellen als standaard webbrowser en Safari op een lager pitje zetten.

Wanneer je bijvoorbeeld websites ontwikkeld en veelvuldig dient te switchen tussen standaard webbrowsers dien je dat steeds te doen via Safari ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ Standaardwebbrowser. Dit kan een stuk eenvoudiger met de gratis OS X Tool 'Objektiv'. Hiermee kun je snel en eenvoudig de standaard browser aanpassen via de OS X menubalk, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Download gratis 'Objectiv'
• Kopieer de applicatie naar je programma-map
• Open vervolgens Objectiv

objective

In de menubalk zie je nu een nieuw icon, deze toont onmiddellijk de huidige standaard webbrowser. Via dit icon kun je snel en eenvoudig een andere browser selecteren. Via de preferences kun je eventueel een toetscombinatie instellen om nog sneller te kunnen switchen tussen de verschillende browsers.

Meer tips over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • marco

  11 mei 2013 om 10:20

  Ja leuk en een best aardig idee. Toch vind ik het een kleine functie. En om alle kleine functies in de menubalk te hebben dan wordt het wel een volle boel. Je kunt onderhand voor elke scheet wel een app maken en een icoontje in je menubalk.

 • mike

  11 mei 2013 om 13:41

  Je kan ook safari er af gooien en een andere browser erop zetten.

 • Jan Willem

  11 mei 2013 om 17:05

  @Marco: om al die kleine functies in de menubalk te verbergen heb je een prachtige oplossing: http://www.macbartender.com

  Hiermee kun je je menu-appjes onder 1 icoontje brengen. Ik gebruik het en ben er zeer tevreden over.

  @Mike: ik vind je opmerking niet echt constructief. Objectiv is juist om met verschillende browsers te werken/testen. Safari er af gooien is hierbij geen oplossing.

 • Stef

  12 mei 2013 om 9:56

  @Marco
  Als je het programma had geprobeerd, dan had je je reactie niet geschreven. In de voorkeuren van Objectiv kun je het menuicoontje verbergen en een shortcut gebruiken om het te openen.

  Eerst lezen (Website) dan proberen, dan reageren!

Een reactie toevoegen: