12 mei 2013

Een voice memo opnemen met behulp van QuickTime

Wanneer je in het bezit bent van een iPhone of iPod Touch ken je vast wel de Dictafoon applicatie. Met behulp van deze applicatie kun je snel een voice memo opnemen en delen met andere personen. In OS X is er ook een soort van Dictafoon ingebouwd.

Deze kun je terugvinden in de QuickTime applicatie. Zo ben je in staat een voice memo op te nemen en uiteraard is het dan mogelijk deze te gebruiken of door te sturen naar één van je contacten. Volg onderstaande stappen om een voice memo op te nemen.

Open de QuickTime applicatie en gebruik de toetscombinaite ctrl + option⌥ + cmd⌘ + N om een audio opname te starten. Je kunt deze optie ook activeren via: Archief ▸ Nieuwe audio-opname.

Wanneer je op het driehoekje rechts klikt verschijnt er een extra menu. Vanuit dit menu is het mogelijk om een microfoon te kiezen. Standaard wordt de ingebouwde microfoon in de Mac gebruikt. Wanneer je over een externe invoerbron beschikt zal deze verschijnen in de lijst. Daarnaast is het ook mogelijk om de kwaliteit of een andere locatie in te stellen. Door op de rode 'Rec' knop te klikken zal een opname gestart worden.

Druk éénmaal op de stop-knop om de opname te beëindigen. Je kunt hem eventueel beluisteren vanuit QuickTime Player door op de Play-toets te klikken. Exporteer vervolgens de opname via Archief ▸ Exporteer. Door met behulp van de rechtermuisknop te klikken op het bestand kun je vrij eenvoudig deze delen via Mail, bericht of airdrop.

Meer tips tips voor QuickTime Player kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!