21 juni 2013

5 Tips voor de OS X Mail applicatie

Berichten labelen

In mail is het mogelijk om je berichten te labelen, dit wil zeggen dat je het bericht in de navigatiokolom kan voorzien van een kleur. Dit kan handig zijn als je van een bepaalde contactpersoon in één oogopslag alle e-mailberichten wilt zien.

Met behulp van 'regels' in de Mail voorkeuren kun je deze optie activeren.
Ga hiervoor naar: Mail ▸ Voorkeuren ▸ Regels
Om een regel toe te voegen selecteer je de optie 'Voeg regel toe'

• Geef de nieuwe regel een beschrijving en selecteer de volgende condities:
Van ▸ Is gelijk aan ▸ e-mail adres
• Vul de taken in die moeten worden uitgevoerd als aan de bovenstaande condities wordt voldaan: Stel kleur in ▸ Van achtergrond ▸ Selecteer een kleur

labelen

Klik op ‘OK’ wanneer de vraag verschijnt of je de nieuwe regel direct wilt toepassen op de inbox. Selecteer de optie ‘Pas toe’ en automatisch worden alle e-mails van de ingestelde afzender in kleur weergegeven.

Origineel bericht doorsturen

Wanneer je een bericht wilt doorsturen voegt Mail automatisch de gegevens toe van de oorspronkelijke afzender. Wanneer je alleen het bericht wilt doorsturen zonder de gegevens van de afzender dan kun je gebruik maken van de toetscombinatie Shift⇧ + Cmd⌘ + E. Alleen het originele bericht zal dan worden doorgestuurd. Deze optie kun je ook selecteren in het Bericht-menu van Mail. Ga hiervoor naar: Mail ▸ Bericht ▸ Stuur door als origineel

Sorteer op conversatie

Dankzij de conversatieweergave in mail worden alle gerelateerde berichten direct in een conversaties samengevoegd. Hierdoor heb je steeds een overzicht en kun je makkelijk terug lezen naar eerder ontvangen berichten. Mail nummert elk bericht van een conversatie zodat je altijd precies weet waar je bent tijdens het lezen. Via Mail ▸ Weergave ▸ Sorteer op conversatie kan de conversatieweergave geactiveerd worden.

sorteren

Berichten markeren met een vlag

In Mail is het mogelijk om je berichten te markeren met de gekleurde vlaggen. Zo kun je elke vlag zijn eigen betekenis geven, bijvoorbeeld rood zijn werk gerelateerde berichten, geel staat voor hobby, etc. Met behulp van een rechtermuisklik op een bericht in de navigatiekolom kun je de gewenste vlag instellen. Nadat je twee of meer verschillende kleuren hebt gebruikt kun je de benaming van een vlag aanpassen. Selecteer de vlag, control + klik hierop en selecteer de optie: 'Wijzig naam postbus'.

Offline gebruiken

Het is mogelijk om de Mail applicatie offline te gebruiken. Zo kun je in alle rust je berichten bekijken en beantwoorden want de berichten komen automatisch in de 'Postvak Uit'. Zodra de Mail applicatie weer online is gebruiken zullen de berichten worden verstuurd. De offline functie kun je activeren via: Mail ▸ Postbus ▸ Gebruik alle accounts offline
Om terug je Mail client online te gebruiken activeer je de accounts weer via: Mail ▸ Postbus ▸ Gebruik alle accounts online

Meer tips over Mail kun je hier terugvinden.

geupdate artikelReacties


 • Annemie Mateusen

  22 juni 2013 om 14:37

  Ik heb berichten van een contactpersoon gelabeld met een groene kleur via Regels. Ik wilde die kleur verwijderen en heb bij Mail voorkeuren die regel verwijderd. Nu maakt hij geen label meer aan bij nieuwe mails van die contactpersoon, maar de groen gelabelde oudere mails blijven gelabeld. Kan ik dat label uitschakelen?

 • Patrick

  23 juni 2013 om 12:17

  Oude mails (groen) terug naar inkomend slepen dan mail stoppen terug aanzetten.

 • Annemie Mateusen

  23 juni 2013 om 16:40

  Bedankt voor het antwoord. Ik had het al geprobeerd, heb het opnieuw geprobeerd, maar het lukt niet. Ik laat het maar zo, nieuwe mails blijven vrij van label, dus het is geen probleem.

 • Janneke

  26 juni 2013 om 10:32

  Wel even erbij vermelden dat bij Bericht als origineel doorsturen, het antwoord weer verzonden wordt naar de originele verzender en dat ook uit diens naam verzonden gaat worden !!!

 • Peter Bosch - Jansen

  1 november 2013 om 10:39

  Mijn regels werken niet meer na update van Mavericks.
  Dus heb ik alle oude regels verwijderd en ze opnieuw geformuleerd.
  Ze werken nog steeds niet. Alles blijft in postvak IN hangen.

  Enige suggestie?

 • Bert

  29 oktober 2014 om 23:31

  Bij sorteren op naam, onderwerp etc kan alleen gekozen worden voor A-> Z of Z-> A, waarna alle mails op volgorde worden gezet en je maar moet uitzoeken waar jouw gekozen naam, onderwerp etc staat in de verzameling. In vorige versie kon je een mail selecteren en als je dan de sorteerkeuze maakte dan kwamen de gewenste selectie direct in beeld. Is dt nog een bug in Yosemite?

Een reactie toevoegen: